Υλικά:
Βάση μπισκότου:
Βάση μπισκότου:
- 300 γραμμάρια μπισκότα ολικής
- 5 κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη
- 125 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 125 ml φυτική κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλάκι γλυκού σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου ή άλλο γλυκαντικό
2η στρώση:
- 4 μεγάλες μπανάνες
- Λίγη σκόνη κανέλα
Παρασκεύη:
- Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα λιώνουμε να γίνουν σκόνη.
- Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα μπρίκι και τη ρίχνουμε στα μπισκότα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μπισκότο σε μία ταρτιέρα αφού την αλείψουμε πρώτα με λίγη μαργαρίνη.
- Πιέζουμε με το πάτο ενός ποτηριού το τριμμένο μπισκότο να πάει παντού (και στα πλαινά τοιχώματα της ταρτιέρας), να γίνει μία λεπτή στρώση και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
- Σε ένα μικρό κατσαρόλι βάζουμε τη κρέμα γάλακτος με το σιρόπι σφενδάμου, να ζεσταθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά πριν πάρει βράση.
- Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη ρίχνουμε στη κρέμα γάλακτος.
- Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα και αφήνουμε να χλιάνει.
- Βγάζουμε από το ψυγείο τη βάση του μπισκότου και στρώνουμε τη σοκολάτα πάνω στο μπισκότο.
- Κόβουμε τις μπανάνες σε διαγώνιες φέτες και τις τοποθετούμε πάνω στη σοκολάτα, να ακουμπάει λίγο η μία πάνω στην άλλη χωρίς να αφήνουμε κενά και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
- Χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνουμε πάνω στις μπανάνες με ένα κουτάλι ή με ένα κορνέ, πασπαλίζουμε το μπανόφι με κακάο κοσκινισμένο και σερβίρουμε.
http://nistisimo.gr/gluka/tartes/nistisimo-mpanofi
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.