Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

Μπανόφι με κρέμα σοκολάτας

Υλικά:

Βάση μπισκότου:
  • 300 γραμμάρια μπισκότα ολικής 
  • 5 κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη 
1η στρώση: 
  • 125 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα 
  • 125 ml φυτική κρέμα γάλακτος 
  • 1 κουταλάκι γλυκού σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου ή άλλο γλυκαντικό
2η στρώση: 
  • 4 μεγάλες μπανάνες 
  • Λίγη σκόνη κανέλα 
3η στρώση: 
  • 125 ml φυτική κρέμα γάλακτος σε σαντιγί 
  • Κακάο σκόνη για πασπάλισμα 
Παρασκεύη:
  1. Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα λιώνουμε να γίνουν σκόνη. 
  2. Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα μπρίκι και τη ρίχνουμε στα μπισκότα. 
  3. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μπισκότο σε μία ταρτιέρα αφού την αλείψουμε πρώτα με λίγη μαργαρίνη. 
  4. Πιέζουμε με το πάτο ενός ποτηριού το τριμμένο μπισκότο να πάει παντού (και στα πλαινά τοιχώματα της ταρτιέρας), να γίνει μία λεπτή στρώση και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  5. Σε ένα μικρό κατσαρόλι βάζουμε τη κρέμα γάλακτος με το σιρόπι σφενδάμου, να ζεσταθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά πριν πάρει βράση. 
  6. Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη ρίχνουμε στη κρέμα γάλακτος. 
  7. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα και αφήνουμε να χλιάνει. 
  8. Βγάζουμε από το ψυγείο τη βάση του μπισκότου και στρώνουμε τη σοκολάτα πάνω στο μπισκότο. 
  9. Κόβουμε τις μπανάνες σε διαγώνιες φέτες και τις τοποθετούμε πάνω στη σοκολάτα, να ακουμπάει λίγο η μία πάνω στην άλλη χωρίς να αφήνουμε κενά και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα. 
  10. Χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνουμε πάνω στις μπανάνες με ένα κουτάλι ή με ένα κορνέ, πασπαλίζουμε το μπανόφι με κακάο κοσκινισμένο και σερβίρουμε. 
http://nistisimo.gr/gluka/tartes/nistisimo-mpanofi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.