Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

Ελιοπιτάκια

Υλικά για τη ζύμη:
  • 1 κούπα ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 1 κούπα χυμό από πορτοκάλι
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • ελάχιστο αλατάκι
Υλικά για τη γέμιση:
  • 1 κούπα ελιές σε φετάκια
  • 2-3 κουταλιές σουσάμι
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε. 
  2. Αφήνουμε το ζυμάρι μας 30 λεπτά να ξεκουραστεί στο ψυγείο. 
  3. Ανακατεύουμε σε μπολ τις ελιές με το σουσάμι.
  4. Βγάζουμε το ζυμάρι μας από το ψυγείο και ανοίγουμε φυλλαράκια.
  5. Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε φυλλαράκι και διπλώνουμε. 
  6. Με ένα φλιτζάνι κόβουμε σχηματίζοντας τα πιτάκια. 
  7. Αραδιάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Απολαύστε τα με το τσάι σας ή και σκέτα και θα ενθουσιαστείτε.
http://nisteia.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.