Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Πίτες τορτίγιας

Συστατικά
  • 2 κούπες αλεύρι ΓΟΧ
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 κ.σ. μαργαρίνη
  • 3/4 κούπας νερό














    Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ, μαζί με ένα πιρούνι.
  2. Προσθέστε τη φυτική μαργαρίνη και συνεχίζουμε την ανάμιξη με ένα πιρούνι μέχρι το μίγμα να μοιάζει με χονδρά ψίχουλα.
  3. Κάντε μια λακουβίτσα στο κέντρο του μίγματος και προσθέστε το νερό.
  4. Ενσωματώστε σιγά-σιγά τα ξηρά και υγρά συστατικά μέχρι να αρχίσει να γίνεται ζύμη.
  5. Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για αρκετά λεπτά έως ότου η ζύμη είναι λεία και μαλακιά.
  6. Σκεπάστε και αφήστε τη για 30-60 λεπτά.
  7. Χωρίστε τη ζύμη στα τέσσερα και, στη συνέχεια, κάθε κομμάτι ξαναχωρίστε το στα τρεία αυτή τη φορά, έτσι θα έχετε σύνολο 12 μπάλες. 
  8. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε μια πίτα με διάμετρο 15 εκ. περίπου.
  9. Μαγειρέψτε τις πίτες σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου δύο λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
  10. Αφαιρέστε τις απο το τηγάνι και τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο και καλύψτε τις με μια πετσέτα για να τις κρατήσετε ζεστές.
  11. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.