Συστατικά
- 2 κούπες αλεύρι ΓΟΧ
- 3/4 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 3 κ.σ. μαργαρίνη
- 3/4 κούπας νερό
Οδηγίες
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ, μαζί με ένα πιρούνι.
- Προσθέστε τη φυτική μαργαρίνη και συνεχίζουμε την ανάμιξη με ένα πιρούνι μέχρι το μίγμα να μοιάζει με χονδρά ψίχουλα.
- Κάντε μια λακουβίτσα στο κέντρο του μίγματος και προσθέστε το νερό.
- Ενσωματώστε σιγά-σιγά τα ξηρά και υγρά συστατικά μέχρι να αρχίσει να γίνεται ζύμη.
- Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για αρκετά λεπτά έως ότου η ζύμη είναι λεία και μαλακιά.
- Σκεπάστε και αφήστε τη για 30-60 λεπτά.
- Χωρίστε τη ζύμη στα τέσσερα και, στη συνέχεια, κάθε κομμάτι ξαναχωρίστε το στα τρεία αυτή τη φορά, έτσι θα έχετε σύνολο 12 μπάλες.
- Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε μια πίτα με διάμετρο 15 εκ. περίπου.
- Μαγειρέψτε τις πίτες σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου δύο λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
- Αφαιρέστε τις απο το τηγάνι και τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο και καλύψτε τις με μια πετσέτα για να τις κρατήσετε ζεστές.
- Σερβίρετε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.