Αριθμός μερίδες: 2-4
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά (συν τουλάχιστον 1 ώρα ψύξης)
Υλικά:
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά (συν τουλάχιστον 1 ώρα ψύξης)
Υλικά:
- 200 ml νερού
- 4 κ.γ. σκόνη άγαρ
- 5 ακτινίδια (περίπου 220 ml απο το πολτό τους)
- 3 κ.σ. σιρόπι αγαύης (ή σιρόπι σφενδάμου ή άλλο γλυκαντικό)
- Λίγο ελαιόλαδον ή ηλιέλαιον ή λιωμένη μαργαρίνη (για άλειμα των καλουπιών)
- Καθαρίζουμε το ακτινίδιο και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Το σουρώνουμε για να απαλλαγούμε από μεγαλύτερα κομμάτια.
- Ανακατεύουμε το άγαρ στο νερό, αφήνουμε να πάρει βράση και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- ρίχνουμε γρήγορα το νερό με το αγάρ στον χυμό φρούτων, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε σε μικρά καλούπια αλειμμένα με λάδι (ή ένα μεγάλο δοχείο αλειμμένο με λάδι ή με επένδυση από αλουμινόχαρτο) και αφήστε να κρυώσει.
- Μόλις στερεοποιηθούν μπορείτε να τα διατηρήσετε στην συντήρηση του ψυγείου σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.