Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

Ζελέ ακτινιδίου

Αριθμός μερίδες: 2-4
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά (συν τουλάχιστον 1 ώρα ψύξης)

Υλικά:
  •  200 ml νερού
  •  4 κ.γ. σκόνη άγαρ
  •  5 ακτινίδια (περίπου 220 ml απο το πολτό τους)
  •  3 κ.σ. σιρόπι αγαύης (ή σιρόπι σφενδάμου ή άλλο γλυκαντικό)
  •  Λίγο ελαιόλαδον ή ηλιέλαιον ή λιωμένη μαργαρίνη (για άλειμα των καλουπιών)
Διαδικασία:
  1. Καθαρίζουμε το ακτινίδιο και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ. 
  2. Το σουρώνουμε για να απαλλαγούμε από μεγαλύτερα κομμάτια.
  3. Ανακατεύουμε το άγαρ στο νερό, αφήνουμε να πάρει βράση και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  4. ρίχνουμε γρήγορα το νερό με το αγάρ στον χυμό φρούτων, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε σε μικρά καλούπια αλειμμένα με λάδι (ή ένα μεγάλο δοχείο αλειμμένο με λάδι ή με επένδυση από αλουμινόχαρτο) και αφήστε να κρυώσει.
  5. Μόλις στερεοποιηθούν μπορείτε να τα διατηρήσετε στην συντήρηση του ψυγείου σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.