Υλικά :
- 1 κιλό πατάτες
- 6 σκελίδες σκόρδο
- ½ κιλό μανιτάρια (ή άγρια πράσα)
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φυτικό
- 1,5 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 1,5 φλιτζάνι λάδι
- 1 κρασοπότηρο λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
- Τα αγριόπρασα τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε χονδρές ροδέλες 3-4 εκ. (Αν είναι μανιτάρια τα κόβουμε ψιλές φέτες).
- Κόβουμε τα σκόρδα ψιλές φετίτσες.
- Ανακατεύουμε σε ταψί όλα τα υλικά και προσθέτουμε με προσοχή νερό, ίσα-ίσα να σκεπαστούν οι πατάτες.
- Το βάζουμε στον φούρνο (200 βαθμούς), ώσπου να μείνουν οι πατάτες με το λάδι τους και να είναι ξεροψημένες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.