Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

Πατάτες στον φούρνο με μανιτάρια

Υλικά :
  • 1 κιλό πατάτες
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • ½ κιλό μανιτάρια (ή άγρια πράσα)
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φυτικό
  • 1,5 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1,5 φλιτζάνι λάδι
  • 1 κρασοπότηρο λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση :
  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. 
  2. Τα αγριόπρασα τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε χονδρές ροδέλες 3-4 εκ. (Αν είναι μανιτάρια τα κόβουμε ψιλές φέτες). 
  3. Κόβουμε τα σκόρδα ψιλές φετίτσες. 
  4. Ανακατεύουμε σε ταψί όλα τα υλικά και προσθέτουμε με προσοχή νερό, ίσα-ίσα να σκεπαστούν οι πατάτες. 
  5. Το βάζουμε στον φούρνο (200 βαθμούς), ώσπου να μείνουν οι πατάτες με το λάδι τους και να είναι ξεροψημένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.