Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Κέϊκ σοκολάτας με παντζάρι

Υλικά:
  • 2 κούπες βρασμένα παντζάρια 
  • 1/2 κούπα φυτικό λάδι 
  • 2/3 κούπα καφέ ζάχαρη 
  • 1 κ.γ. βανίλια 
  • 2 κούπες αλεύρι ολικής αλέσεως 
  • 1/2 κούπα κακάο σε σκόνη 
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα 
  • 1/2 κ.γ. αλάτι 
  • 1/2 κ.γ. κανέλα 
  • 1 / 2 κούπα κομματάκια σοκολάτας
  • 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών σμυρνιό, προαιρετικά (κανέλα, γαρύφαλο, πιπερόριζα και μοσχοκάρυδο)
Υλικά για γλάσσο (προαιρετικά)
  • 250 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια 
  • 250 ml φυτική κρέμα γάλακτος (πχ σόγιας ή ρυζιού)
Παρασκεύη:
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 350 βαθμούς. 
  2. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 25 εκ.
  3. Πολτοποιούμε τα παντζάρια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με περίπου 1/3 της κούπας απο το νερό που βράσανε τα παντζάρια.
  4. Προσθέστε το λάδι, τη ζάχαρη και τη βανίλια, και χτυπήστε το μερικές φορές ακόμα, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  5. Ανακατέψτε μαζί τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους (Μαζί και τα κομματάκια σοκολάτας αλευρωμένα για να μην βυθιστούν στον πάτο του κέϊκ!) 
  6. Προσθέστε το μίγμα παντζαριών και ανακατεύετε καλά.
  7. Ρίξτε το μείγμα στο λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήστε για 30-35 λεπτά, ή μέχρι το σημείο όπου όταν το τρυπάτε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο βγαίνει καθαρή. 
  8. Αφήστε το να κρυώσει, έπειτα φτιάξτε το γλάσσο ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος και ρίχνοντας την μέσα στα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύοντας, ή μπορείτε να το αφήσετε ως έχει.
  9. Απολαύστε το!
-   Μην βάλετε πολύ νερο κατα το βράσιμο των παντζαριών, εαν τελειώσει προσθέστε περισσότερο.
-   Εαν θέλετε να έχει κομματάκια παντζαριού μέσα ορατά τότε μην το πολτοποιήσετε τελείως ή τρίψτε το στον χονδρό τρίφτη.
http://www.greenkitchenstories.com/wp-content/uploads/2012/04/Chocolate_beetroot_cake_2.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.