Υλικά:
- 2 κούπες βρασμένα παντζάρια
- 1/2 κούπα φυτικό λάδι
- 2/3 κούπα καφέ ζάχαρη
- 1 κ.γ. βανίλια
- 2 κούπες αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1/2 κούπα κακάο σε σκόνη
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1 / 2 κούπα κομματάκια σοκολάτας
- 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών σμυρνιό, προαιρετικά (κανέλα, γαρύφαλο, πιπερόριζα και μοσχοκάρυδο)
Υλικά για γλάσσο (προαιρετικά)
- 250 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
- 250 ml φυτική κρέμα γάλακτος (πχ σόγιας ή ρυζιού)
Παρασκεύη:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 350 βαθμούς.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 25 εκ.
- Πολτοποιούμε τα παντζάρια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με περίπου 1/3 της κούπας απο το νερό που βράσανε τα παντζάρια.
- Προσθέστε το λάδι, τη ζάχαρη και τη βανίλια, και χτυπήστε το μερικές φορές ακόμα, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Ανακατέψτε μαζί τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους (Μαζί και τα κομματάκια σοκολάτας αλευρωμένα για να μην βυθιστούν στον πάτο του κέϊκ!)
- Προσθέστε το μίγμα παντζαριών και ανακατεύετε καλά.
- Ρίξτε το μείγμα στο λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήστε για 30-35 λεπτά, ή μέχρι το σημείο όπου όταν το τρυπάτε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο βγαίνει καθαρή.
- Αφήστε το να κρυώσει, έπειτα φτιάξτε το γλάσσο ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος και ρίχνοντας την μέσα στα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύοντας, ή μπορείτε να το αφήσετε ως έχει.
- Απολαύστε το!
- Μην βάλετε πολύ νερο κατα το βράσιμο των παντζαριών, εαν τελειώσει προσθέστε περισσότερο.
- Εαν θέλετε να έχει κομματάκια παντζαριού μέσα ορατά τότε μην το πολτοποιήσετε τελείως ή τρίψτε το στον χονδρό τρίφτη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.