Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Τιραμισού με σόγια

ΥΛΙΚΑ
  • 200 gr τόφου μαλακό
  • 1-2 πακέτα μπισκότα digestive ή ολικής ή επιλογής σας
  • 250 ml φυτική κρέμα
  • 120 gr μαργαρίνη
  • 1 σφηνάκι ρούμι
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 2-3 κ.σ. κακάο
  • χυμός από 1-2 πορτοκάλια
  • 1½ κούπα καφές φίλτρου/εσπρέσσο γλυκός
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
  1. Στεγνώνουμε το τόφου με λίγο χαρτί κουζίνας και το βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, την κρέμα, την μαργαρίνη και ρούμι. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
  2. Παίρνουμε τα μπισκότα ή φρυγανιές για 1 στρώση και τις βουτάμε μία μία στον καφέ. Κάθε μία που βρέχουμε την στρώνουμε σε μεσαίο ταψί/φόρμα για κέηκ μέχρι να καλυφθεί ο πάτος.
  3. Κάνουμε 1 στρώση και από πάνω βάζουμε το 1/3 της κρέμας.
  4. Επαναλαμβάνουμε με 2η και 3η στρώση, έτσι ώστε στο τέλος να έχουμε πάνω πάνω την τρίτη στρώση κρέμας.
  5. Πασπαλίζουμε από πάνω με κακάο και βάζουμε στο ψυγείο.
  6. Αφήνουμε το τιραμισού να σταθεί κάμποσες ώρες πριν το κόψουμε.
  7. Έπειτα το βγάζουμε, το ξεφορμάρουμε και έτοιμο για φάγωμα!
-   Το τόφου θέλει περισσότερο χτύπημα όσο πιο σκληρό είναι, εγώ που έβαλα firm tofu ήθελε αρκετή επιμονή μέχρι να γίνει κρέμα.
https://365vegandays.wordpress.com/2012/10/30/τούρτα-τιραμισού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.