Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013

Κεφτεδάκια σόγιας

Υλικά για 4-6 άτομα:
  • 150 γραμμάρια κιμά σόγιας ψιλό
  • 1 κούπα αλεύρι σόγιας (ή ρεβυθιού ή κινόας ή πολτό απο ηλιόσπορο)
  • Σάλτσα ντομάτας (ή 2 κ.σ. πελτέ τομάτας, για χρώμα)
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κύβο λαχανικών (ή 1 κ.σ. αλάτι ή 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας)
  • Ρίγανη
  • Δυόσμο
  • Μαϊντανό
  • Άνηθο
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για μπιφτέκια και 2 κ.σ. ελαιόλαδο (προαιρετικά)
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο (προαιρετικά)
  • 4 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Μουσκεύουμε την σόγια για μισή ώρα σε νερό που έχουμε διαλύσει τον κύβο λαχανικών, και κατόπιν την στραγγίζουμε.
  2. Ετοιμάζουμε την σάλτσα και την ρίχνουμε στη σόγια καθώς και όλα τα υλικά.
  3. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 15 λεπτά.
-   Εαν δεν έχετε χρόνο να μουλιάσετε την σόγια για μισή ώρα απλά ζεματίστε την για λίγα λεπτά μέχρι να φουσκώσει και μετά στίψτε την.
http://www.sidagi.gr/section/nistisima/content/nistisima-keftedakia-sogias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.