- 150 γραμμάρια κιμά σόγιας ψιλό
- 1 κούπα αλεύρι σόγιας (ή ρεβυθιού ή κινόας ή πολτό απο ηλιόσπορο)
- Σάλτσα ντομάτας (ή 2 κ.σ. πελτέ τομάτας, για χρώμα)
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κύβο λαχανικών (ή 1 κ.σ. αλάτι ή 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας)
- Ρίγανη
- Δυόσμο
- Μαϊντανό
- Άνηθο
- Πιπέρι
- 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για μπιφτέκια και 2 κ.σ. ελαιόλαδο (προαιρετικά)
- 1 κρεμμύδι τριμμένο (προαιρετικά)
- 4 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Μουσκεύουμε την σόγια για μισή ώρα σε νερό που έχουμε διαλύσει τον κύβο λαχανικών, και κατόπιν την στραγγίζουμε.
- Ετοιμάζουμε την σάλτσα και την ρίχνουμε στη σόγια καθώς και όλα τα υλικά.
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 15 λεπτά.
- Εαν δεν έχετε χρόνο να μουλιάσετε την σόγια για μισή ώρα απλά ζεματίστε την για λίγα λεπτά μέχρι να φουσκώσει και μετά στίψτε την.
http://www.sidagi.gr/section/nistisima/content/nistisima-keftedakia-sogias
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.