Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Τάρτα σοκολάτας με πραλίνα αμυγδάλου

Συστατικά ζύμης:
  • 3 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 κούπα φυτική μαργαρίνη 
  • 6-8 κ.σ. παγωμένο νερό 
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 1 πρέζα ζάχαρη 
Υλικά για τη κρέμα
  • 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα 
  • 250 γραμμάρια φυτική κρέμα γάλακτος 
  • 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
Πραλίνα αμυγδάλου:
  • 150 γραμμάρια αμύγδαλα 
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη 
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, με το αλάτι, τη ζάχαρη και το αλεύρι να γίνει τρίμα και προσθέτουμε κουταλιά -κουταλιά το παγωμένο νερό. 
  2. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του μίξερ. 
  3. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα, και τη τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα.
  4. Σκεπάζουμε με ένα δεύτερο κομμάτι λαδόκολλας και με ένα πλάστη ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο. 
  5. Καλύπτουμε το πάτο και τα τοιχώματα μιας φόρμας για τάρτες και με ένα πιρούνι τρυπάμε σε διάφορα σημεία. 
  6. Ψήνουμε τη ζύμη στους 175 βαθμούς για 15 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας και αφήνουμε να κρυώσει. 
  7. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος με το σιρόπι αγαύης, και κατεβάζουμε από τη φωτιά. 
  8. Ρίχνουμε τη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. 
  9. Μόλις κρυώσει η κρέμα, την αδειάζουμε πάνω στη ζύμη και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Σερβίρουμε με αμύγδαλο πραλίνα. 
Πραλίνα αμυγδάλου:
  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. 
  2. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει και να πάρει το χρώμα της καραμέλας. 
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη καραμέλα σε μια λαδόκολλα και την απλώνουμε σε λεπτό στρώμα. 
  4. Αφήνουμε να κρυώσει και τη σπάμε σε κομμάτια ή τη κόβουμε ψιλοκομμένη στο μούλτι 
-   Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα με φουντούκια και να φτιάξετε πραλίνα αμυγδάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.