Συστατικά ζύμης:
Εκτέλεση
- 3 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα φυτική μαργαρίνη
- 6-8 κ.σ. παγωμένο νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 250 γραμμάρια φυτική κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, με το αλάτι, τη ζάχαρη και το αλεύρι να γίνει τρίμα και προσθέτουμε κουταλιά -κουταλιά το παγωμένο νερό.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του μίξερ.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα, και τη τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα.
- Σκεπάζουμε με ένα δεύτερο κομμάτι λαδόκολλας και με ένα πλάστη ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.
- Καλύπτουμε το πάτο και τα τοιχώματα μιας φόρμας για τάρτες και με ένα πιρούνι τρυπάμε σε διάφορα σημεία.
- Ψήνουμε τη ζύμη στους 175 βαθμούς για 15 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος με το σιρόπι αγαύης, και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε τη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Μόλις κρυώσει η κρέμα, την αδειάζουμε πάνω στη ζύμη και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Σερβίρουμε με αμύγδαλο πραλίνα.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει και να πάρει το χρώμα της καραμέλας.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη καραμέλα σε μια λαδόκολλα και την απλώνουμε σε λεπτό στρώμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει και τη σπάμε σε κομμάτια ή τη κόβουμε ψιλοκομμένη στο μούλτι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.