Ζυμαρικά με ψητή ντομάτα (vegan)
Συστατικά
Προετοιμασία
- Κόβουμε τις ντομάτες στα τέσσερα, αφαιρώντας τους σπόρους, τα πασπαλίζουμε με ένα μίγμα ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξύδι (αναλογία 2:1, δηλαδή πχ. 4 κ.σ. ελαιόλαδο και 2 κ.σ. ξύδι), ανακατεύουμε καλά.
- Αναποδογυρίζουμε σε μια λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με λίγη μαύρη ζάχαρη και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαραθούν οι τομάτες και να είναι ελαφρώς «καψαλισμένες».
- Βγάζουμε τις τομάτες απο τον φούρνο και τις ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά που έχουμε προηγουμένως μαγειρέψει, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες μαύρες ελιές, τα φύλλα βασιλικού, το αλάτι, το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα Dijon για γεύση.
Πηγή: Συνταγή και φωτογραφία στο blog Kafka on the Beach
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.