Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Ανακαρδιονέζα (Μαγιονέζα ανακαρδίου)

Υλικά:
  • 1 1/2 κούπα ανακάρδια (κάσιους) 
  • 1/2 κούπα νερό 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού 
  • 1 κ.σ. κοφτή σιρόπι αγαύης
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 1/2 κούπα λάδι ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό έλαιο
Παρασκευή:
  1. Λιώστε όλα τα συστατικά εκτός από το λάδι στο μπλέντερ ή το μούλτι σας,
  2. καθώς το μηχάνημα βρίσκεται σε λειτουργία, προσθέστε λάδι σε εξαιρετικά αργό ρυθμό, σχεδόν σταγόνα-σταγόνα.
-      Εαν δεν σας αρέσει το σκόρδο τότε αφαιρέστε το φύτρο και βράστε το/ζεματίστε το ή αντί για 1 σκελίδα σκόρδο βάλτε ελάχιστη σκόνη σκόρδου, ή απλά μην βάλετε καθόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.