Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

Ζελέ καρύδας με αγάρ

Συστατικά:
  • 10 g νιφάδες άγαρ (ή ίνες ή σκόνη)
  • 350 ml φρέσκο γάλα καρύδας (Εαν δεν βρείτε βάλτε κονσέρβας)
  • 350 ml νερό
  • 85 g ζάχαρη άχνη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Παρασκεύη:
  1. Πρώτα τοποθετήστε το αγάρ-αγάρ σε ένα μπολ μαζί με τα 350 ml νερού για 10 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό και να μαλακώσει. 
  2. Ρίξτε το νερό με το αγάρ στην κατσαρόλα. 
  3. Προσθέστε το γάλα καρύδας στην κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν. 
  4. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά και παρακολουθούμε από κοντά, ώστε να μην φουσκώσει. 
  5. Μαγειρέψτε μέχρι όλο το αγάρ-αγάρ να έχει πλήρως διαλυθεί, περίπου 15-20 λεπτά. 
  6. Κλείστε το μάτι της κουζίνας και προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι, ανακατεύοντας έως ότου και τα δύο να διαλυθούν εντελώς.
  7. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα δοχείο, περίπου 17cm x 12cm x 5cm, αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, στη συνέχεια, καλύψτε και βάλτε το στο ψυγείο. 
  8. Το ζελέ θα παραμείνει φρέσκο και υγρό για αρκετές ημέρες εάν καλύπτεται από 1 εκατοστό κρύο νερό. 
  9. Κόψτε σε φέτες ή ρόμβους και σερβίρετε. 
  10. Θα πρέπει να είναι αρκετά σφιχτό για να το πάρετε με τα χέρια σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.