Συστατικά:
- 10 g νιφάδες άγαρ (ή ίνες ή σκόνη)
- 350 ml φρέσκο γάλα καρύδας (Εαν δεν βρείτε βάλτε κονσέρβας)
- 350 ml νερό
- 85 g ζάχαρη άχνη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Πρώτα τοποθετήστε το αγάρ-αγάρ σε ένα μπολ μαζί με τα 350 ml νερού για 10 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό και να μαλακώσει.
- Ρίξτε το νερό με το αγάρ στην κατσαρόλα.
- Προσθέστε το γάλα καρύδας στην κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν.
- Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά και παρακολουθούμε από κοντά, ώστε να μην φουσκώσει.
- Μαγειρέψτε μέχρι όλο το αγάρ-αγάρ να έχει πλήρως διαλυθεί, περίπου 15-20 λεπτά.
- Κλείστε το μάτι της κουζίνας και προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι, ανακατεύοντας έως ότου και τα δύο να διαλυθούν εντελώς.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα δοχείο, περίπου 17cm x 12cm x 5cm, αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, στη συνέχεια, καλύψτε και βάλτε το στο ψυγείο.
- Το ζελέ θα παραμείνει φρέσκο και υγρό για αρκετές ημέρες εάν καλύπτεται από 1 εκατοστό κρύο νερό.
- Κόψτε σε φέτες ή ρόμβους και σερβίρετε.
- Θα πρέπει να είναι αρκετά σφιχτό για να το πάρετε με τα χέρια σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.