Συστατικά:
Σημείωση - Αυτή η συνταγή είναι ένα πολύ εύκολη, θρεπτική και νόστιμη!
Απόδοση: 1 ταψί 20 x 30 εκ.
Πηγή: Συνταγή και φωτογραφία Vegetarian Ham blog
http://www.cantinhovegetariano.com.br/2013/05/bolo-de-espinafre.html
- 3 κ.σ. λιναρόσπορο
- 1 κούπα νερό
- 3 κ.σ. γάλα σόγιας
- 3 κούπες σπανάκι πλυμένο και χοντροκομμένο
- 1/2 κούπα φυτικό έλαιο (πχ ελαιόλαδον)
- 1/2 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. λευκό ξύδι
- 2 κούπες αλευρι για κάθε χρήση
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. ρίγανη ψιλή
- Αλάτι για γεύση
- Πρώτα χτύπηστε το λιναρόσπορο σε ένα μπλέντερ για να αλέστεί λεπτά, στη συνέχεια, προσθέστε 9 κ.σ. νερό και αφήστε το να καθίσει για 15 λεπτά (ο λιναρόσπορος δένει τα υλικά σε αυτή την συνταγή).
- Μετά από 15 λεπτά, βάλτε σε ένα μπλέντερ νερό, λάδι, γάλα σόγιας, σπανάκι, κρεμμύδι, σκόρδο, ρίγανη και αλάτι για γεύση.
- Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το χυλό, προσθέτουμε το ξίδι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφη ζύμη.
- Τέλος, τοποθετήστε τη μαγιά και ανακατέψτε ξανά. Διορθώστε το αλάτι αν χρειάζεται και απλώστε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, προθερμασμένο για μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσει.
Σημείωση - Αυτή η συνταγή είναι ένα πολύ εύκολη, θρεπτική και νόστιμη!
Απόδοση: 1 ταψί 20 x 30 εκ.
Πηγή: Συνταγή και φωτογραφία Vegetarian Ham blog
http://www.cantinhovegetariano.com.br/2013/05/bolo-de-espinafre.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.