Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

Συστατικά:
  • 3 κ.σ. λιναρόσπορο
  • 1 κούπα νερό
  • 3 κ.σ. γάλα σόγιας
  • 3 κούπες σπανάκι πλυμένο και χοντροκομμένο
  • 1/2 κούπα φυτικό έλαιο (πχ ελαιόλαδον)
  • 1/2 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 2 κούπες αλευρι για κάθε χρήση
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. ρίγανη ψιλή
  • Αλάτι για γεύση
Προετοιμασία:
  1. Πρώτα χτύπηστε το λιναρόσπορο σε ένα μπλέντερ για να αλέστεί λεπτά, στη συνέχεια, προσθέστε 9 κ.σ. νερό και αφήστε το να καθίσει για 15 λεπτά (ο λιναρόσπορος δένει τα υλικά σε αυτή την συνταγή). 
  2. Μετά από 15 λεπτά, βάλτε σε ένα μπλέντερ νερό, λάδι, γάλα σόγιας, σπανάκι, κρεμμύδι, σκόρδο, ρίγανη και αλάτι για γεύση. 
  3. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. 
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το χυλό, προσθέτουμε το ξίδι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφη ζύμη. 
  5. Τέλος, τοποθετήστε τη μαγιά και ανακατέψτε ξανά. Διορθώστε το αλάτι αν χρειάζεται και απλώστε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
  6. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, προθερμασμένο για μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσει.

Σημείωση - Αυτή η συνταγή είναι ένα πολύ εύκολη, θρεπτική και νόστιμη!

Απόδοση: 1 ταψί 20 x 30 εκ.
Πηγή: Συνταγή και φωτογραφία Vegetarian Ham blog
http://www.cantinhovegetariano.com.br/2013/05/bolo-de-espinafre.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.