Υλικά:
- 250 γραμμάρια κριθαράκι
- 500 γραμμάρια πλευρωτοί (μανιτάρια)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ½ κούπα τριμμένη ντομάτα
- ½ κούπα λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ανάμικτα βότανα ξερά
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κούπες ζωμό λαχανικών
- Αλάτι και πιπέρι
- ¼ κούπας τριμμένο φυτικό τυρί *(π.χ. Βιοφάστ)
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τα μανιτάρια.Εάν τα μανιτάρια είναι μεγάλα, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
- Προσθέτουμε το ανάμικτα βότανα, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και τις τριμμένες ντομάτες.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 15λεπτά.
- Ενώ η σάλτσα μανιταριών σιγοβράζει, προετοιμάζουμε το κριθαράκι.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει (περίπου 1λεπτό).
- Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και μαγειρεύουμε μέχρι το νερό να απορροφηθεί από το κριθαράκι.
- Μεταφέρουμε το κριθαράκι σε ένα ταψί ή ατομικά πυρίμαχα σκεύη,προσθέτουμε τη σάλτσα μανιταριών, ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με το βέγκαν τυρί, σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
* Το φυτικό τυρί του εμπορίου μπορεί να αντικατασταθεί με σπιτική φυτική “παρμεζάνα”:ανακατεύουμε καλά 1/2 κούπα ψιλοτριμμένα αποφλοιωμένα αμύγδαλα, σουσάμι, λιναρόσπορο, κάσιους(ή ό,τι από αυτά έχουμε) με 2 κουτ. της σούπας διατροφική μαγιά, αλάτι, θυμάρι, ρίγανη κατά το γούστομας.
Αυτό το μείγμα μπορούμε να το χρησιμοποιούμε και πάνω από τις μακαρονάδες ή τις σαλάτες μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.