Συστατικά:
- 1 κολοκύθα περίπου 500 kg. ξεφλουδισμένη και κομμένη
- ¼ κ.γ. χοντρό αλάτι, περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα τις προτιμήσεις σας
- Κέτσαπ ή δικό σας σπιτικό βούτημα σάλτσας (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
- Ξεφλουδίστε το κολοκύθι με έναν αποφλοιωτή λαχανικών.
- Κόβουμε τις άκρες από το κολοκύθι, και στη συνέχεια το κόβουμε στη μέση κατά πλάτος.
- Κόψτε το κάτω εξογκωμένο κομμάτι στη μέση κατά μήκος και αφαιρέστε με ένα κουτάλι τους σπόρους.
- Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψτε προσεκτικά το κολοκύθι σε μικρές ράβδους.
- Στεγνώστε προσεκτικά με απορροφητικό χαρτί για να αφαιρέσετε την υγρασία που έχουν και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με αλάτι.
- Αλείφετε ελαφρά ένα τηγάνι σχάρα ή ένα ταψί με λαδόκολλα και στη συνέχεια απλώστε τις ράβδους επίπεδα επάνω σε αυτό.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά, και στη συνέχεια να αναποδογυρίζουμε προσεκτικά τις ράβδους για να ψηθούν και απο την άλλη.
- Συνεχίστε να ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν στο εσωτερικό και να είναι τραγανά στο εξωτερικό, περίπου 20 λεπτά ακόμα.
- Αν θέλετε, πασπαλίστε με επιπλέον αλάτι και σερβίρετε με βούτημα κέτσαπ ή άλλης σάλτσας.
http://www.examiner.com/article/best-recipes-for-busy-vegans-oven-baked-butternut-squash-fries
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.