Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

Ράβδοι κολοκυθιού (Butternut Squash Fries)

Συστατικά:
  • 1 κολοκύθα περίπου 500 kg. ξεφλουδισμένη και κομμένη
  • ¼ κ.γ. χοντρό αλάτι, περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα τις προτιμήσεις σας
  • Κέτσαπ ή δικό σας σπιτικό βούτημα σάλτσας (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
  2. Ξεφλουδίστε το κολοκύθι με έναν αποφλοιωτή λαχανικών. 
  3. Κόβουμε τις άκρες από το κολοκύθι, και στη συνέχεια το κόβουμε στη μέση κατά πλάτος. 
  4. Κόψτε το κάτω εξογκωμένο κομμάτι στη μέση κατά μήκος και αφαιρέστε με ένα κουτάλι τους σπόρους.
  5. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψτε προσεκτικά το κολοκύθι σε μικρές ράβδους.
  6. Στεγνώστε προσεκτικά με απορροφητικό χαρτί για να αφαιρέσετε την υγρασία που έχουν και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με αλάτι.
  7. Αλείφετε ελαφρά ένα τηγάνι σχάρα ή ένα ταψί με λαδόκολλα και στη συνέχεια απλώστε τις ράβδους επίπεδα επάνω σε αυτό.
  8. Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά, και στη συνέχεια να αναποδογυρίζουμε προσεκτικά τις ράβδους για να ψηθούν και απο την άλλη.
  9. Συνεχίστε να ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν στο εσωτερικό και να είναι τραγανά στο εξωτερικό, περίπου 20 λεπτά ακόμα.
  10. Αν θέλετε, πασπαλίστε με επιπλέον αλάτι και σερβίρετε με βούτημα κέτσαπ ή άλλης σάλτσας.
http://www.examiner.com/article/best-recipes-for-busy-vegans-oven-baked-butternut-squash-fries

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.