Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Φακές με σπανάκι

Υλικά για 2 μερίδες:
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 μεγάλο σκόρδο (χρησιμοποιούμε τις σκελίδες λειωμένες)
  • 2 κούπες χοντρές φακές
  • 1 κούπα ντοματάκια αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα, με το ζουμί τους
  • 500 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 6-8 κούπες νερό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κούπα ξίδι από σέρι
Εκτέλεση:
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι για 6-8 λεπτά περίπου, προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις φακές. 
  2. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το σπανάκι και 6 φλιτζ. νερό. 
  3. Κλείνουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. 
  4. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 50-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. 
  5. Αν θέλουμε να αραιώσουμε τη σούπα, προσθέτουμε κι άλλο νερό. 
  6. Αλατοπιπερώνουμε. 
  7. Λίγα λεπτά πριν βγάλουμε τη σούπα από τη φωτιά προσθέτουμε το ξίδι. 
  8. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
-   Εαν σας αρέσει η τσουκνίδα, μπορείτε να βάλετε ½ κιλό σπανάκι και ½ κιλό τσουκνίδι, έτσι θα γίνει ακόμη πιο θρεπτικό φαγητό, και ακόμη περισσότερο εαν το συνοδέψετε με ψωμί πολύσπορο ή ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.