Υλικά για 2 μερίδες:
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κούπα κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 1 μεγάλο σκόρδο (χρησιμοποιούμε τις σκελίδες λειωμένες)
- 2 κούπες χοντρές φακές
- 1 κούπα ντοματάκια αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα, με το ζουμί τους
- 500 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
- 6-8 κούπες νερό
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/4 κούπα ξίδι από σέρι
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι για 6-8 λεπτά περίπου, προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις φακές.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες, το σπανάκι και 6 φλιτζ. νερό.
- Κλείνουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 50-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
- Αν θέλουμε να αραιώσουμε τη σούπα, προσθέτουμε κι άλλο νερό.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Λίγα λεπτά πριν βγάλουμε τη σούπα από τη φωτιά προσθέτουμε το ξίδι.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
- Εαν σας αρέσει η τσουκνίδα, μπορείτε να βάλετε ½ κιλό σπανάκι και ½ κιλό τσουκνίδι, έτσι θα γίνει ακόμη πιο θρεπτικό φαγητό, και ακόμη περισσότερο εαν το συνοδέψετε με ψωμί πολύσπορο ή ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.