Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013

Χιονομπαλάκια καρύδας (Raw vegan coconut balls)


Υλικά για 12 χιονομπαλάκια
  • 1 3/4 της κούπας καρύδα τριμμένη
  • 2 κ.γ. λιωμένο έλαιο καρύδας
  • 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κ.σ. άγλυκο γάλα καρύδας
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (εαν δεν έχετε βάλτε κανονική)
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/8 κ.γ. αλάτι της θάλασσας
Παρασκεύη:
  1. Τοποθετήστε 1 κούπα τριμμένη καρύδα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (multi) μαζί με το λάδι καρύδας και αναμίξτε σε υψηλή ταχύτητα, ξύνοντας το μείγμα που παραμένει στα τοιχώματα ανα διαστήματα, έως ότου φθάσει στην συνοχή μιας πάστας. (Δεν χρειάζεται να είναι εντελώς λείο, όπως το βούτυρο, κάποια μικρά κομματάκια καρύδας είναι καλό να υπάρχουν)
  2. Προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου, γάλα καρύδας, βανίλια, κανέλα και το αλάτι και πολτοποιήστε μέχρι να ενωθούν. 
  3. Προσθέστε 1/2 κούπα συν 2 κ.σ. τριμμένη καρύδας και συνεχίστε την ανάμιξη μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Πλάθουμε το μείγμα σε 12 μπάλες και τις εμβαπτίζουμε στην υπόλοιπη τριμμένη καρύδα. 
  5. Τοποθετούμε τις μπαλίτσες στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα και έως 5 ημέρες. Φέρτε το σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις καταναλώσετε για καλλύτερη υφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.