Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

Κέικ σπανακιού


Υλικά για ένα μικρό κέικ:
  • 3 κούπες σπανάκι ψιλοκομμένο 
  • 2 κούπες φαρίνα 
  • 1 κ.σ. κοφτή μπέικιν-πάουντερ 
  • 3/4 κούπα ελαιόλαδο 
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 
  • 1 κουταλιά σούπας άσπρο ξύδι 
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 1 κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο 
  • 1 κούπα νερό 
  • Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι ψιλοκομμένο με το αλάτι και το μαραίνουμε με τα χέρια να βγάλει τα υγρά του. 
  2. Προσθέτουμε ένα -ένα τα υπόλοιπα υλικά και με ένα μεγάλο κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει μία πηχτή ζύμη κέικ. 
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω και ψήνουμε το κέικ μέχρι να ροδίσει. Αν καρφώσουμε ένα καλαμάκι για σουβλάκια στο κέντρο του κέικ και αυτό βγει στεγνό, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα μέχρι να το κόψουμε.
   -    Εαν σας αρέσει η τσουκνίδα, μπορείτε να βάλετε 1 ½ κούπα σπανάκι και 1 ½ κούπα τσουκνίδι, έτσι θα γίνει ακόμη πιο θρεπτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.