Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Μακαρόνια γκόγκλιες με σάλτσα τομάτας

Συστατικά:
  • 1 κιλό αλεύρι κίτρινο για ψωμί 
  • Χλιαρό νερό όσο πάρει 
  • λίγο αλάτι
  • 1 κύβο λαχανικών 
  • 1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο 
Εκτέλεση
  1. Ζυμώνουμε τα υλικά με όσο νερό χρειαστεί για να γίνει μια ζύμη σφικτή και εαν θέλουμε την αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα. 
  2. Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και τα πλάθουμε σε λεπτά κορδόνια, τα κόβουμε με ένα μαχαίρι 1 1/2 εκατοστό μήκος, και τα αλευρώνουμε για να μην κολλάνε.
  3. Πλάθουμε τα κομματάκια σε μικρά μπαλάκια, παίρνουμε ένα-ένα και με το δάκτυλο μας τα πατάμε δυνατά να πάρουν σχήμα κοχυλιού, με την βοήθεια ενός πιρουνιού ή ενός τρίφτη.
  4. Τα περνάμε από το αλεύρι και τα στρώνουμε σε λαμαρίνες να μην ακουμπάει το ένα πάνω στο άλλο. 
  5. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με ένα κύβο λαχανικών και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια με λίγο αλάτι να βράσουν. 
  6. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα γιατί φουσκώνουν και δημιουργείται αφρός. 
  7. Βράζουμε περίπου για 5 λεπτά από τη στιγμή που Θα αρχίσει ο κοχλασμός και τα σουρώνουμε. 
  8. Σε ένα μπρίκι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, (ή αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φυτική μαργαρίνη) και περιχύνουμε τις γκόγκλιες. 
  9. Σερβίρουμε με κόκκινη σάλτσα. 
www.gourmed.gr
-   Αυτή η δοσολογία είναι μεγάλη γι αυτό αν θέλετε κάνετε τη μισή δόση ή κάνετε όλη τη δόση και τις καταψύχετε σε ειδικές σακούλες για κατάψυξη μέχρι να τις χρησιμοποιήσετε.
-   Πιέζουμε τόσο όσο να κάνουν λεπτό τοίχωμα τα μακαρόνια και να είναι ομοιόμορφο σε όλο το πλάτος τους, έτσι βράζουν καλύτερα.
-   Τα κομματάκια πρέπει να είναι καλά αλευρωμένα για να μην κολλούν στον τρίφτη.

http://nistisimo.gr/fagita/zumarika/makaronia-gkogklies-me-saltsa-ntomatas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.