Συστατικά:
- Αυτή η δοσολογία είναι μεγάλη γι αυτό αν θέλετε κάνετε τη μισή δόση ή κάνετε όλη τη δόση και τις καταψύχετε σε ειδικές σακούλες για κατάψυξη μέχρι να τις χρησιμοποιήσετε.
- Πιέζουμε τόσο όσο να κάνουν λεπτό τοίχωμα τα μακαρόνια και να είναι ομοιόμορφο σε όλο το πλάτος τους, έτσι βράζουν καλύτερα.
- Τα κομματάκια πρέπει να είναι καλά αλευρωμένα για να μην κολλούν στον τρίφτη.
http://nistisimo.gr/fagita/zumarika/makaronia-gkogklies-me-saltsa-ntomatas
- 1 κιλό αλεύρι κίτρινο για ψωμί
- Χλιαρό νερό όσο πάρει
- λίγο αλάτι
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
- Ζυμώνουμε τα υλικά με όσο νερό χρειαστεί για να γίνει μια ζύμη σφικτή και εαν θέλουμε την αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.
- Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και τα πλάθουμε σε λεπτά κορδόνια, τα κόβουμε με ένα μαχαίρι 1 1/2 εκατοστό μήκος, και τα αλευρώνουμε για να μην κολλάνε.
- Πλάθουμε τα κομματάκια σε μικρά μπαλάκια, παίρνουμε ένα-ένα και με το δάκτυλο μας τα πατάμε δυνατά να πάρουν σχήμα κοχυλιού, με την βοήθεια ενός πιρουνιού ή ενός τρίφτη.
- Τα περνάμε από το αλεύρι και τα στρώνουμε σε λαμαρίνες να μην ακουμπάει το ένα πάνω στο άλλο.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με ένα κύβο λαχανικών και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια με λίγο αλάτι να βράσουν.
- Ανακατεύουμε κατά διαστήματα γιατί φουσκώνουν και δημιουργείται αφρός.
- Βράζουμε περίπου για 5 λεπτά από τη στιγμή που Θα αρχίσει ο κοχλασμός και τα σουρώνουμε.
- Σε ένα μπρίκι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, (ή αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φυτική μαργαρίνη) και περιχύνουμε τις γκόγκλιες.
- Σερβίρουμε με κόκκινη σάλτσα.
www.gourmed.gr |
- Πιέζουμε τόσο όσο να κάνουν λεπτό τοίχωμα τα μακαρόνια και να είναι ομοιόμορφο σε όλο το πλάτος τους, έτσι βράζουν καλύτερα.
- Τα κομματάκια πρέπει να είναι καλά αλευρωμένα για να μην κολλούν στον τρίφτη.
http://nistisimo.gr/fagita/zumarika/makaronia-gkogklies-me-saltsa-ntomatas
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.