Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Μπραουνις με αβοκάντο

Υλικά για 16 μπράουνις:
  • 1/4 κούπας πολτοποιημένο αβοκάντο (περίπου 1/2 αβοκάντο)
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1/2 κούπα κακάο σε σκόνη
  • 1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 κούπα καφέ ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα ή 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 3/4 κούπας νερό
  • 2 κ.γ. ξύδι (ή λεμόνι)
  • 85 γρ. ημίγλυκη ή σκούρα σοκολάτα χοντροκομμένη
Παρασκευή:

1.    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώστε ένα μικρό ταψάκι.
2.    Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αβοκάντο και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
3.   Προσθέστε το αλεύρι, το κακάο σε σκόνη, κρυσταλλική ζάχαρη, μαύρη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι, το νερό και ξύδι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
3.    Χύστε το μείγμα στο ταψί, διαδίδοντας ζύμη ομοιόμορφα σε όλο το σκεύος.
Ψήστε για 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να μπαίνει στην ζύμη και να βγαίνει υγρή με μερικά ψίχουλα, αλλά όχι υδαρή.
(Μην παραψήσετε αλλιώς τα brownies θα έχουν υφή κέικ.)


  Εαν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε και γλυκιά επικάλυψη (γλάσο) αβοκάντου με τη παρακάτω συνταγή:

Υλικά:
  • 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο 
  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη άχνη 
  • 1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.γ. φυτική μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου, για να γίνει πιο σφικτή η επικάλυψη (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Προσθέστε το αβοκάντο σε ένα μπολ και με ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν λιώμα. 
  2. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας (στο αργό το μίξερ για να μη πιτσιλίσει).
  3. Προσθέστε σιγά-σιγά τη ζάχαρη άχνη, ξύνοντας κάτω από τις πλευρές, αν χρειαστεί, έως ότου γίνει η επικάλυψη λεία και ομοιόμορφη.
  4. Περιμένετε να κρυώσουν τα μπράουνις και μόλις κρυώσουν αλείψτε απο επάνω την επικάλυψη αβοκάντου (μέχρι τότε μπορείτε να το βάλετε στο ψυγέιο).

http://www.shape.com/healthy-eating/cooking-ideas/10-delicious-avocado-desserts?page=6
http://www.howsweeteats.com/2012/08/fudgy-avocado-brownies/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.