Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

Σοκολατάκια καρύδας με επικάλυψη σοκολάτας

Συστατικά:
  • 1/4 κούπα βρασμένο πουρέ πατάτας
  • 1 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
  • 1 με 1 1/2 κούπα τριμμένη καρύδα
  • 300 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα κουβερτούρα (διαβάστε τα συστατικά να είναι χωρίς γαλακτομικά)
  • Άρωμα καρύδας ( προαιρετικά )
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας ( προαιρετικά )
  • Ωμά αμύγδαλα ( προαιρετικά )
Προετοιμασία:
  1. Σε ένα μπολ τοποθετήστε τον ήδη κρύο πουρέ πατάτας και 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη . 
  2. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να έχετε μια υγρή συνοχή. Εάν χρησιμοποιήσετε άρωμα καρύδας προσθέστε το τώρα και ανακατέψτε καλά . 
  3. Προσθέστε και την υπόλοιπη 1 κούπα ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε μια παχιά πάστα . 
  4. Τέλος , προσθέστε την τριμμένη καρύδα και ζυμώστε με τα χέρια σας. Μπορείτε να κάνετε μπάλες, μπαρες, κλπ. (Μπορείτε να απλώσετε το μείγμα και να το κόψετε σε μπάρες με βοήθεια ενός μαχαιριού) . 
  5. Λιώστε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και εμβαπτίστε τις μπάρες μέσα στην σοκολάτα, επαναλάβετε εαν θέλετε για να έχετε μια πιο παχιά στρώση σοκολάτας, και τοποθετήστε ένα αμύγδαλο στην κορυφή. 
  6. Αφήστε τα να παγώσουν σε μια λαδόκολλα.
Πηγή : Συνταγή και φωτογραφία στο blog Chubby Vegan
http://chubbyvegan.net/receitas/barrinhas-de-coco/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.