Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Μακαρόνια με σάλτσα μελιτζάνας

Υλικά
  • ½ κιλό μακαρόνια (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • ½ κιλό μελιτζάνες
  • 5 μέτριες ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης ή στρογγυλή 
  • 1 μανιτάρι πορτομπέλο σε κυβάκια
  • ½ κούπα λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι βασιλικός
  • 1/2 κούπα κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. πελτέ τομάτας (προαιρετικά)
  • 1 κομματάκι πιπερόριζας 2,5 εκ. τριμμένο (προαιρετικά)
  • 1/8 κ.γ. μπούκουβο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους.
  2. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να μείνουν 1 ώρα στο τρυπητό για να ξεπικρίσουν.
  3. Τις ξεπλένουμε και τις στύβουμε. 
  4. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.
  5. Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι με 2-3 κουταλιές νερό. 
  6. Ρίχνουμε το σκόρδο και τις μελιτζάνες.
  7. Τις σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά.
  8. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και τον βασιλικό. 
  9. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοψηθεί ώσπου να πήξει.
  10. Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο νερό αλατισμένο. 
  11. Τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα της μελιτζάνας.
Διατροφικά στοιχεία:
ανά 1/2 κούπα σάλτσας:
58,7 θερμίδες,
1,5 γρ λίπους,
0,2 g κορεσμένα λιπαρά,
23 mg ALA ωμέγα-3 και 236 mg ωμέγα-6 λιπαρά οξέα,
0 mg χοληστερόλης,
2,4 g πρωτεΐνες,
υδατάνθρακες 10,9 g,
3,4 g διαιτητικών ινών και
199 mg νατρίου.
Στα δεξιά ευρίσκεται η ΑΡΣΕΝΙΚΗ μαντζάνα,
έχει λιγότερα σπόρια και είναι καταλληλότερη για αυτή την συνταγή.

http://foodsforlonglife.blogspot.gr/2012/01/vegan-eggplant-portobello-mushroom-red.html
http://www.monastiriaka.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.