Υλικά
- ½ κιλό μακαρόνια (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
- ½ κιλό μελιτζάνες
- 5 μέτριες ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης ή στρογγυλή
- 1 μανιτάρι πορτομπέλο σε κυβάκια
- ½ κούπα λάδι
- Αλάτι, πιπέρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κλωναράκι βασιλικός
- 1/2 κούπα κόκκινο κρασί
- 1 κ.σ. πελτέ τομάτας (προαιρετικά)
- 1 κομματάκι πιπερόριζας 2,5 εκ. τριμμένο (προαιρετικά)
- 1/8 κ.γ. μπούκουβο (προαιρετικά)
- Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους.
- Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να μείνουν 1 ώρα στο τρυπητό για να ξεπικρίσουν.
- Τις ξεπλένουμε και τις στύβουμε.
- Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.
- Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι με 2-3 κουταλιές νερό.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και τις μελιτζάνες.
- Τις σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και τον βασιλικό.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοψηθεί ώσπου να πήξει.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο νερό αλατισμένο.
- Τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα της μελιτζάνας.
Διατροφικά στοιχεία:
http://foodsforlonglife.blogspot.gr/2012/01/vegan-eggplant-portobello-mushroom-red.html
http://www.monastiriaka.gr
ανά 1/2 κούπα σάλτσας:
58,7 θερμίδες,
1,5 γρ λίπους,
0,2 g κορεσμένα λιπαρά,
23 mg ALA ωμέγα-3 και 236 mg ωμέγα-6 λιπαρά οξέα,
0 mg χοληστερόλης,
2,4 g πρωτεΐνες,
υδατάνθρακες 10,9 g,
3,4 g διαιτητικών ινών και
199 mg νατρίου.
Στα δεξιά ευρίσκεται η ΑΡΣΕΝΙΚΗ μαντζάνα, έχει λιγότερα σπόρια και είναι καταλληλότερη για αυτή την συνταγή. |
http://foodsforlonglife.blogspot.gr/2012/01/vegan-eggplant-portobello-mushroom-red.html
http://www.monastiriaka.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.