Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ανοιξιάτικα ρολά με σάλτσα σάλτσα σόγιας


Υλικά για τα ρολά:
  • 30 γρ. Νουντλς
  • 8 φύλλα κινέζικα από Ρύζι τετράγωνα (όχι τα λεπτά ρυζόχαρτα, ειναι πιο παχιά και τετράγωνα)
  • 2 Καρότα
  • 4 φύλλα Σαλάτα ψιλοκομμένα (πουλάνε και έτοιμες σαλάτες κομμένες και πλυμμένες)
  • 50 γρ. Φύτρα ραντίτσιο (ή ψιλοτρίψτε ένα μεγαλο)
  • 1 κουταλιά φρέσκος ψιλοκομμένος Βασιλικός
  • 1 κουταλιά φρέσκος ψιλοκομμένος Δυόσμος
Υλικά για την σάλτσα:
  • 2 σκελίδες Σκόρδο
  • 1 φρέσκο Κρεμμυδάκι
  • 1 κομματάκι φρέσκια Τζίντζερ
  • 50 ml Σος σόγιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Μαλακώστε τα ζυμαρικά σε κρύο νερό για ένα τέταρτο της ώρας. Στραγγίξτε τα και αφήστε τα στην άκρη. Τέτοια φύλλα μπορείτε να βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε delicatessen μαγαζιά αλλά και σε κινέζικα σούπερ μάρκετ (στα κινέζικα τα βρίσκετε φθηνότερα). Αν δεν βρίσκετε όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο φύλλο χωριάτικο (όσο πιο χοντρό βρείτε) το οποίο θα κόψετε σε ίσα τετράγωνα.
  2. Βουτήξτε τα φύλλα από ρύζι σε νερό και απλώστε τα δυο δυο σε μια βρεγμένη πετσέτα κουζίνας. Καθαρίστε τα καρότα και κόψτε τα σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια. Πλύντε τα φύτρα και τη σαλάτα και στραγγίξτε τα.
  3. Ανακατέψτε τα φύτρα, τη σαλάτα ψιλοκομμένη, τα καρότα και τα μυρωδικά με τα νουντλς.
  4. Μοιράστε το μίγμα στα τέσσερα διπλά φύλλα και τυλίξτε τα σε ρολά. Μην ξεχάσετε να βρέξετε τις άκρες του φύλλου σας με νερό γιατι αλλιώς θα ανοίξουν.
  5. Βάζουμε αρκετό σπορέλαιο σε ένα τηγάνι και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.Τηγανίζουμε τα ρολά σε καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν στην μία πλευρά και μετά τα γυρίζουμε.
  6. Στραγγίζουμε τα ρολά πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  7. Ψιλοκόψτε την πιπερίτσα, το σκόρδο και το κρεμμυδάκι, τρίψτε την τζίντζερ και ανακατέψτε τα με τη σος σόγιας.
  8. Ρίξτε λίγο από το ντρέσινγκ πάνω από τα ρολά και σερβίρετέ τα.
-   Κάθε σπρινγκ ρολ έχει διπλό φύλλο, δλδ 8 φύλλα κάνουν 4 σπρινγκ ρολς, εαν χρησιμοποιήσετε χωριάτικο φύλλο τότε αρκεί να ειναι μονό.
http://www.kamarinia.gr/article/item/162016-spring-rolls-me-lahanika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.