Υλικά:
- Πιθανόν μπορεί να γίνει και με ελαιόλαδο αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.
- 1/2 κούπα και 3 κ.σ. φυτικό γάλα (σόγιας ή αμυγδάλου)
- 1 κ.γ. μηλόξιδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κούπα και 2 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας
- 1 κούπα και 2 κ.σ. ηλιέλαιο
- 2 κ.γ. κόμμι γκουάρ
- 1 κ.γ. κιτρινόριζα (προαιρετικό)
- Τοποθετήστε το γάλα σόγιας ή αμυγδάλου, το ξύδι και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ και χτυπάμε με ένα πιρούνι, 10 λεπτά για να πήξει.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας μέσα στο νερό, βάζετε το μπουκάλι του 10-15 λεπτά μέσα στο νερό μέχρι να λιώσει.
- Προσθέστε το λιωμένο λάδι καρύδας, το ηλιέλαιο, το μείγμα γάλακτος και το κόμμι γκουάρ σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε για περίπου 2 λεπτά. Αν θέλετε η μαργαρίνη να έχει κίτρινο χρώμα μπορείτε να προσθέσετε λίγη κιτρινόριζα.
- Ρίξτε το μείγγμα σε καλούπι σιλικόνης όπως μια παγοθήκη ή ένα πλαστικό δοχείο όπως ένα τάπερ και αφήστε το να παγώσει για 1 ώρα. Εαν δεν το χρησιμοποιήσετε σύντομα μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο αφού το τυλίξετε σε πλαστική μεμβράνη.
- Πιθανόν μπορεί να γίνει και με ελαιόλαδο αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.