Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Μαργαρίνη με γάλα, λάδι καρύδας και γκουάρ

Υλικά:
  • 1/2 κούπα και 3 κ.σ. φυτικό γάλα (σόγιας ή αμυγδάλου) 
  • 1 κ.γ. μηλόξιδο 
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 1 κούπα και 2 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας 
  • 1 κούπα και 2 κ.σ. ηλιέλαιο 
  • 2 κ.γ. κόμμι γκουάρ 
  • 1 κ.γ. κιτρινόριζα (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
  1. Τοποθετήστε το γάλα σόγιας ή αμυγδάλου, το ξύδι και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ και χτυπάμε με ένα πιρούνι, 10 λεπτά για να πήξει.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας μέσα στο νερό, βάζετε το μπουκάλι του 10-15 λεπτά μέσα στο νερό μέχρι να λιώσει.
  3. Προσθέστε το λιωμένο λάδι καρύδας, το ηλιέλαιο, το μείγμα γάλακτος και το κόμμι γκουάρ σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε για περίπου 2 λεπτά. Αν θέλετε η μαργαρίνη να έχει κίτρινο χρώμα μπορείτε να προσθέσετε λίγη κιτρινόριζα.
  4. Ρίξτε το μείγγμα σε καλούπι σιλικόνης όπως μια παγοθήκη ή ένα πλαστικό δοχείο όπως ένα τάπερ και αφήστε το να παγώσει για 1 ώρα. Εαν δεν το χρησιμοποιήσετε σύντομα μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο αφού το τυλίξετε σε πλαστική μεμβράνη.
-     Διατηρείται για ένα μήνα στην συντήρηση ή εως και ένα χρόνο στην κατάψυξη.
-     Πιθανόν μπορεί να γίνει και με ελαιόλαδο αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.