Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

Σογιομπουκιές με ξινή κρέμα (vegan chicken nuggets)


Υλικά για τις μπουκιές:
  • 2 κούπες σόγια κεμπάπ
  • 3 κούπες ζωμό λαχανικών
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κομματάκι πιπερόριζα περίπου 2,5 εκ. τριμμένο
  • 1/2 κούπα αλεύρι
  • 3/4 κούπα ζωμό λαχανικών (Για νερό χρησιμοποιήστε αυτό που έμεινε απο το μούλιασμα της σόγιας)
  • 1/2 κούπα κορν φλάουρ (νισεστέ)
  • 1 κούπα φρυγανιά (ή πολέντα ή τριμμένες νιφάδες καλαμποκιού ή πάνκο)
  • 1 κ.σ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.σ. πιπέρι με άρωμα λεμονιού ή μπαχαρικό για κοτόπουλο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
Για το βούτημα(Dip):
Οδηγίες
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα κομμάτια σόγιας, το σκόρδο λιωμένο, 1 κ.γ. αλάτι και γεμίστε το μπολ με ζωμό λαχανικών μέχρι να καλύψει τα κομμάτια σόγιας. Ενυδατώστε τα για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι τα κομμάτια να είναι μαλακά.
  2. Ζεστάνετε μια κατσαρόλα με περίπου 2,5 εκ. λάδι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  3. Ανακατέψτε μαζί την 1/2 κούπα αλεύρι και τα 3/4 της κούπας ζωμό λαχανικών από το μούλιασμα της σόγιας και ανακατέψτε έως ότου δεν υπάρχουν πλέον σβώλοι για να φτιάξετε ένα κουρκούτι. Χωρίστε το μείγμα σε 2 δοχεία.
  4. Μόλις τα κομμάτια σόγιας είναι μαλακά και μουλιασμένα, πιέστε τα μαλακά για να φύγει το περίσσειο υγρό και επικαλύψτε τα με ένα απο τα δοχεία με το κουρκούτι.
  5. Μεταφέρετε τα κομμάτια σε μια πλαστική σακούλα με φερμουάρ ziploc μαζί με την 1/2 κούπα νισεστέ. Ανακινήστε την σακούλα μέχρι να επικαλυφθούν όλα τα κομμάτια και στη συνέχεια βάλτε τα στο δεύτερο δοχείο με το κουρκούτι και ανακατέψτε για να επικαλυφθούν, μετά ξαναβάλτε τα σε μια πλαστική σακούλα, βάλτε μέσα το σκόρδο σε σκόνη, την φρυγανιά, το πιπέρι με άρωμα λεμονιού και το αλάτι.
  6. Τηγανίστε τα κομμάτια όχι όλα μαζί αλλά σε παρτίδες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Μπορεί να χρειαστεί να τα γυρίσετε για να τηγανιστούν απο όλες τις πλευρές, επειδή έχουν την τάση να μένουν σε μια πλευρά.
  7. Αφαιρέστε τα και τοποθετήστε τα σε ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  8. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (multi), ανακατέψτε ελαφρά τον άνηθο, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και πιπέρι για να φτιάξετε το βούτημα.
  9. Σερβίρετε τις σογιομπουκιές μαζί με το βούτημα και απολαύστε τα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.