Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

Μοτσαρέλα με ανακάρδια


Υλικά:
  • ¼ κούπας ωμά κάσιους μουλιασμένα 8 ώρες ή αποβραδίς
  • 1 κούπα βραστό νερό
  • 2 κ.σ. και 1 κ.γ. άμυλο ταπιόκας ή κορν φλάουρ (νισεστέ)
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • ¾ κ.γ. αλάτι θαλασσινό
  • 1 κ.γ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (προαιρετικά)
Μέθοδος: 
  1. Πολτοποιήστε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ στην υψηλή ταχύτητα έως ότου γίνουν εντελώς λεία, περίπου 1-2 λεπτά. 
  2. Ρίχνετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 
  3. Μετά από μερικά λεπτά, το μείγμα θα αρχίσει να πήζει, σαν να παγώνει. Αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό, χαμηλώνετε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια και συνεχίστε να ανακατεύετε συνεχώς για να μην καεί το τυρί στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. 
  4. Συνεχίστε το μαγείρεμα και το ανακάτεμα για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ παχύρευστο όπως στην παρακάτω φωτογραφία. 
  5. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε το λίγο να κρυώσει, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε πίτσες, μακαρόνια, τοστ ή σε άλλα φαγητά σας όπως την μοτσαρέλα.
-     Αποθηκεύστε την μοτσαρέλα καλά σε ένα σφραγισμένο δοχείο στο ψυγείο για μερικές ημέρες.

See more at: http://www.sunwarrior.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.