Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

Τσένταρ με γάλα καρύδας

Υλικά:
  • 2 κονσέρβες γάλα καρύδας (προτιμήστε την μάρκα thai kitchen)
  • 3 κ.σ. νιφάδες αγάρ ή 3 κ.γ. σκόνη αγάρ (καλλύτερη η σκόνη)
  • 1 κ.σ. λευκό ξύδι μπαλσάμικο
  • 4 κ.σ. άμυλο αραβοσίτου (κορν φλάουρ) ή άμυλο ταπιόκας
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/4 κ.γ. υγρό καπνό ή σάλτσα BBQ
  • 2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι 
  • 1/4 κούπας νιφάδες διατροφικής μαγιάς (προαιρετική, αλλά δίνει τυρένια γεύση)
  • 1 πρέζα κιτρινόριζα (προαιρετικό, δίνει κίτρινο τυρένιο χρώμα)
Παρασκευή:

1 . Βράζουμε το γάλα καρύδας σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκί μέχρι να ομογενοποιηθεί το γάλα με το νερό του, ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει.
Προσθέτουμε το λευκό βαλσάμικο ξύδι ,τις νιφάδες άγαρ , και το αλάτι . 
Σιγοβράζουμε απαλά για 15 λεπτά. (Αν χρησιμοποιήσετε αγάρ σε σκόνη θέλει μόνο 5 λεπτά)

2 . Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά , ένα - ένα, ανακατεύοντας συνεχώς ενώ σιγοβράζετε για άλλα 5-10 λεπτά .

3 . Το βάζουμε σε λαδωμένο δοχείο όπως κάποιο μικρό πυρεξ ή καλούπι για καρβέλι με λαδόκολλα.

4 . Τα αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον δύο ώρες. 
Μπορείτε επίσης να το τοποθετήσετε στο ψυγείο και να χρησιμοποιήσετε την επόμενη μέρα . Κόψτε σε φέτες και απολαύστε! 
(Αν είναι παγωμένο μπορεί ακόμα και να τριφτεί! Αλλά επειδή είναι γλιστερό κόβεται ευκολότερα σε φέτες)

-     Σκόνη άγαρ - άγαρ μπορείτε να προμηθευτείτε απο βιολογικάδικα ή απο ΕΔΩ για καλλύτερη τιμή, επιταχύνει την πηκτική διαδικασία και δεν χρειάζεται να βράσει για τόση πολύ ώρα όπως με τις νιφάδες.Εαν χρησιμοποιήσετε σκόνη βάλτε μόνο 3 κ.γ. 
-     Μπορείτε να το βάλετε ανάμεσα σε κεσαντίγιας (Quesadillas) και να το τηγανήσετε για λίγη ώρα με λίγο λάδι μέχρι να λιώσει το τυρί όπως εδώ:

http://sweetroots.blogspot.gr/2012/06/vegan-quesadillas-homemade-coconut-milk.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.