Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Άλειμα μανιταριού

Υλικά:

  • 1 κ.σ. έλαιον ελιάς
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (κατα προτίμηση λευκό)
  • 230 γρ. μανιτάρια 
  • 1/4 κούπας φρυγανιά τριμμένη ή ψίχουλα ψωμιού.
  • μεσογειακά μπαχαρικά της αρεσκείας σας (πχ ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο, βασιλικός)
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 1 πρέζα πιπέρι 

Παρασκευή:

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  2. Προσθέστε τα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, όχι πάρα πολύ για να κρατήσουν λίγα απο τα υγρά τους.
  3. Αποσύρετε από τη φωτιά και πολτοποιήστε τα σε ένα μούλτι ή μπλέντερ ξεκολλώντας απο τα τοιχώματα το μείγμα.
  4. Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά και τα μπαχαρικά.
  5. Πολτοποιήστε τα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ομογενοποιημένη μάζα.
  6. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε.

☺ Αν θέλετε να το κάνετε χωρίς γλουτένη αντί για φρυγανιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρύδια ή αμύγδαλα τριμμένα.

http://www.scribd.com/doc/103674583/VEGANSKI-RECEPTI#page=54

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.