Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

Ινδικό ψωμί

Συστατικά
  • 1 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 κούπα αλεύρι για κάθε χρήση αλεύρι
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ξηρή μαγιά
  • ¾ φλιτζανιού ζεστό νερό
Προετοιμασία
  1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι. 
  2. Προσθέστε το νερό και ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να μην κολλάει στα χέρια. Αν η ζύμη είναι πάρα πολύ σφιχτή, προσθέστε σιγά-σιγά απο επάνω ζεστό νερό μέχρι η ζύμη να είναι αρκετά αφράτη. 
  3. Πασπαλίστε μια επίπεδη επιφάνεια με αλεύρι και ζυμώστε καλά τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική. 
  4. Κάντε μια μπάλα, τοποθετήστε τη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ και καλύψτε το με ένα υγρό πανί. Αφήστε το για 30-60 λεπτά να φουσκώσει. 
  5. Ζυμώστε τη ζύμη, χωρίστε σε 10 μπαλάκια και ανοίξετε τα σε πολύ λεπτούς δίσκους με τον πλάστη. 
  6. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάλτε τους δίσκους ένα-ένα και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν. 
  7. Γυρίστε να τηγανιστούν και απο την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει.
  8. Αφαιρέστε τα και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.