Συστατικά
- 1 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1 κούπα αλεύρι για κάθε χρήση αλεύρι
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ξηρή μαγιά
- ¾ φλιτζανιού ζεστό νερό
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι.
- Προσθέστε το νερό και ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να μην κολλάει στα χέρια. Αν η ζύμη είναι πάρα πολύ σφιχτή, προσθέστε σιγά-σιγά απο επάνω ζεστό νερό μέχρι η ζύμη να είναι αρκετά αφράτη.
- Πασπαλίστε μια επίπεδη επιφάνεια με αλεύρι και ζυμώστε καλά τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική.
- Κάντε μια μπάλα, τοποθετήστε τη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ και καλύψτε το με ένα υγρό πανί. Αφήστε το για 30-60 λεπτά να φουσκώσει.
- Ζυμώστε τη ζύμη, χωρίστε σε 10 μπαλάκια και ανοίξετε τα σε πολύ λεπτούς δίσκους με τον πλάστη.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάλτε τους δίσκους ένα-ένα και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν.
- Γυρίστε να τηγανιστούν και απο την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει.
- Αφαιρέστε τα και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.