Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Παντζαρόρυζο

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κούπα ρύζι
  • 2 παντζάρια κομμένα σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζεις το ρύζι να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
  2. Κόβεις τα παντζάρια σε μικρούς κύβους και τα ρίχνεις στο ρύζι που βράζει μαζί με λίγο αλάτι. 
  3. Όταν είναι έτοιμο το ρύζι, το στραγγίζεις μαζί με τα παντζάρια. 
  4. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνεις ελάχιστο νερό και αχνίζεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο. 
  5. Τα αχνίζεις για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά και ρίχνεις ξανά μέσα το βρασμένο παντζαρόρυζο.
  6. Ανακατεύεις καλά και τα μεταφέρεις σε ένα μπολ. 
  7. Προσθέτεις ελαιόλαδο, ξύδι, μαϊντανό και πιπέρι. 
  8. Ανακατεύεις και είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.