Υλικά
Καλή σας όρεξη και καλή σας επιτυχία!
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 2 κύβους ζωμό λαχανικών
- 2 κούπες Ρύζι arborio ή καρολίνα
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 300 γραμμ. Κολοκύθα, κομμένη σε κυβακια
- Ελάχιστο φασκόμηλο
- Αλάτι
- πιπέρι
- μαργαρίνη
- 1 κούπα φυτική παρμεζάνα (προαιρετικά)
Παρασκευή:
- Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το κρεμμυδάκι και το τσιγαρίζουμε
- Όταν πάρει λίγο χρώμα ρίχνουμε και την κολοκύθα για να σωταριστει και αυτή.
- Αλατοπιππερωνουμε και ρίχνουμε και ελάχιστο αποξηραμένο φασκόμηλο καλά τριμμένο.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά μας και βράζουμε για 15' για να μαλακώσει η κολοκύθα.
- Στη συνέχεια πολτοποιούμαι στο multi το μείγμα αυτό.
- Ξαναρίχνουμαι στο βαθύ μας τηγάνι το πολτοποιημένο μείγμα και προσθέτουμε το ρύζι.
- Σε μια κατσαρόλα έχουμε λιώσει σε νερό τους κύβους, το όποιο προσθέτουμε σιγά-σιγά με μια κουτάλα στο μείγμα με το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
- Όταν μαλακώσει και το ριζότο μας είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε μια κουταλιά μαργαρίνη και την παρμεζάνα (εαν βάλουμε) και το αφήνουμε 4´ μέσα στο σκεύος μέχρι να το σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη και καλή σας επιτυχία!
Από την Σουμέλα Αμανατίδου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.