Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ριζότο με κολοκύθα

Υλικά
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κύβους ζωμό λαχανικών
  • 2 κούπες Ρύζι arborio ή καρολίνα
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 300 γραμμ. Κολοκύθα, κομμένη σε κυβακια
  • Ελάχιστο φασκόμηλο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • μαργαρίνη 
  • 1 κούπα φυτική παρμεζάνα (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το κρεμμυδάκι και το τσιγαρίζουμε
  2. Όταν πάρει λίγο χρώμα ρίχνουμε και την κολοκύθα για να σωταριστει και αυτή.
  3. Αλατοπιππερωνουμε και ρίχνουμε και ελάχιστο αποξηραμένο φασκόμηλο καλά τριμμένο.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά μας και βράζουμε για 15' για να μαλακώσει η κολοκύθα. 
  5. Στη συνέχεια πολτοποιούμαι στο multi το μείγμα αυτό. 
  6. Ξαναρίχνουμαι στο βαθύ μας τηγάνι το πολτοποιημένο μείγμα και προσθέτουμε το ρύζι. 
  7. Σε μια κατσαρόλα έχουμε λιώσει σε νερό τους κύβους, το όποιο προσθέτουμε σιγά-σιγά με μια κουτάλα στο μείγμα με το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  8. Όταν μαλακώσει και το ριζότο μας είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε μια κουταλιά μαργαρίνη και την παρμεζάνα (εαν βάλουμε) και το αφήνουμε 4´ μέσα στο σκεύος μέχρι να το σερβίρουμε. 
Τρώγεται ζεστό και μπορεί να συνοδευτεί άψογα με λευκό κρασί και έξτρα φρεσκοτριμμενο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη και καλή σας επιτυχία!
Από την Σουμέλα Αμανατίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.