Υλικά:
- 500 ml (2 κούπες) νερό
- 150 g ζάχαρη καρύδας (Coconut palm sugar) ή ζαχαροκάλαμου
- 3 κ.γ. αγάρ-αγάρ σε σκόνη
- 1 φύλλο Pandan δεμένο σε κόμπο ή λουίζα
- 300 ml (1 ¼ κούπας) γάλα καρύδας
- 1 πρέζα αλάτι
Παρασκευή:
- Τοποθετήστε το νερό, τη ζάχαρη, τη σκόνη άγαρ-άγαρ και το φύλλο pandan σε ένα μεγάλο τηγάνι και αφήστε τα να βράσουν.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι η σκόνη άγαρ-άγαρ να διαλυθεί εντελώς για περίπου 5-8 λεπτά.
- Αφαιρέστε το φύλλο pandan. Ανακατεύουμε το αλάτι στο γάλα καρύδας και ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στο ζελέ. Επαναφέρουμε το μείγμα στη φωτιά μέχρι να πάρει μόνο μια βράση και σβήνουμε τη φωτιά αμέσως μετά.
- Ρίχνουμε το ζελέ σε ένα γυάλινο πιάτο ή καλούπι για ζελέ και το αφήνουμε αδιατάραχο μέχρι να στερεοποιηθεί σε θερμοκρασία δωματίου.
- Όταν κρυώσει, τοποθετήστε το ζελέ στο ψυγείο. Το ζελέ θα πρέπει να διαχωριστεί απο μόνο του καθώς κάθεται σε 2 όμορφα στρώματα, μια στρώση της ζάχαρης καρύδας και ένα στρώμα γάλακτος καρύδας.
- Αφαιρέστε από το καλούπι, κόψτε και σερβίρετε το ζελέ κρύο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.