Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

Φασόλια με ρύζι στον φούρνο

Υλικά
  • 250 γρ. φασόλια
  • 250 γρ. ρύζι
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο σέλινο
  • 4 ώριμες ντομάτες περασμένες από το ρεντέ
  • 1 πιπεριά
  • 1 κούπα λάδι
  • Αλάτι
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε τα φασόλια να σταθούν μια νύχτα στο νερό. 
  2. Την άλλη μέρα τα βράζουμε και τα αλατίζουμε για 1 ώρα περίπου. 
  3. Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα κρατάμε στο νερό τους. 
  4. τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. 
  5.  Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι με τις πιπεριές και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, τα φασόλια, το ρύζι και το νερό των φασολιών. 
  6. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.