Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

Τάρτα με κρέμα καρύδας


Υλικά για την βάση:
  • 1 κούπα καρύδια
  • 1/2 κούπα τριμμένη καρύδα
  • 1/4 κούπας ωμά αμύγδαλα
  • 15 μαλακοί χουρμάδες χωρίς κουκούτσι ή 1 κούπα αλευρωμένα κομματάκια χουρμάδων 
  • 1 1/2 κ.σ. παρθένο λάδι καρύδας ή φυτική μαργαρίνη
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1 πρέζα αλάτι
Υλικά για την γέμιση:

  • 1 κονσέρβα γάλακτος καρύδας (τουλάχιστον 8 ώρες παγωμένη)
  • 1 κούπα ωμά κάσιους (μουλιασμένα 4-8 ώρες πριν από τη χρήση)
  • 1 συσκευασία tofu
  • 1/2 κ.γ. σκόνη stevia ή 1/4 κούπας ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
  • 1/2 κούπα ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 1/2 κ.σ. παρθένο λάδι καρύδας ή φυτική μαργαρίνη

Παρασκευή:
  1. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, λιώστε τα καρύδια, την καρύδα και τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν μικροσκοπικά κομμάτια. 
  2. Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά της βάσης, λιώστε μέχρι οι χουρμάδες να έχουν ενσωματωθεί πλήρως και εαν πατάτε την ζύμη να κολλάει μεταξύ της.
  3. Πατικώστε αυτό το μείγμα με ομοιόμορφο πάχος σε μικρό ταψί ή ταρτιερα  για να δημιουργήσετε την βάση για την τάρτα. 
  4. Ανοίξτε ανάποδα προσεκτικά την παγωμένη κονσέρβα με το γάλα της καρύδας. Αφαιρέστε τη σκληρή κρέμα καρύδας και χτυπήστε την σε ένα μπλέντερ, προσθέστε 2 κ.σ. απο το αραιωμένο γάλα καρύδας που βρίσκεται στο πάτο της κονσέρβας. (Αποθηκεύστε το υπόλοιπο υγρό για να φτιάξετε smoothies ή για άλλες συνταγές.) 
  5. Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά και πολτοποιήστε τα καλά στο μπλέντερ μέχρι το σημείο που δεν βλέπετε κομματάκια απο κάσιους εαν βάλετε μια σπάτουλα μέσα στο μείγμα.
  6. Ρίχνουμε την κρέμα επάνω απο τη βάση.
  7. Παγώστε για 4-8 ώρες και σερβίρετε.
  8. Απολαύστε την.
-     Εάν χρησιμοποιείτε γυάλινο πυρέξ για την τάρτα τότε μπορείτε να το κρατήσετε ψηλά και να κοιτάξετε μέσα από το κάτω μέρος για να δείτε αν υπάρχουν λεπτά σημεία, έτσι ώστε να το φτιάξετε να έχει παντού το ίδιο πάχος.
-     Όταν παγώσετε και ανοίξετε την κονσέρβα θα έχει γίνει διαχωρισμός κρέμας με γάλακτος, αυτό είναι φυσιολογικό, κρατήστε μόνο την παχιά και σκληρή κρέμα για την συνταγή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.