Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ροζ κρέμα καρυδιού


Υλικά:
  • 100 γρ. καρυδόψιχα
  • 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κοτσάνι σέλερι και 1-2 φύλλα (προαιρετικά)
  • ελάχιστο ροζ αλάτι ιμαλαϊων (προαιρετικά)
Παρασκεύη:
  1. Μουλιάζεις τα καρύδια για περίπου 4 ώρες, κατόπιν τα στραγγίζεις.
  2. Βάζεις τα καρύδια μόνα τους στο μούλτι και χτυπάς να γίνουν κρέμα. 
  3. Κόβεις την πιπεριά, αφαιρώντας τα σποράκια, και το κρεμμυδάκι σε μικρά κομμάτια και τα βάζεις στο μούλτι με την κρέμα. 
  4. Χτυπάς μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα ομοιόμορφο ροζ ντιπ. Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις ένα κοτσάνι σελερι για να δώσει όγκο και 1-2 φύλα σέλινου για έξτρα γεύση.

-   Μπορείς να το αλείψεις στο ψωμί, να το χρησιμοποιήσεις ως ντιπ, να το σερβίρεις πάνω σε καναπεδάκια, να το βάλεις σε σάντουιτς σαν σάλτσα ή να το σερβίρεις πάνω σε ψητά λαχανικά. Μία φορά το δοκίμασα και ως σάλτσα σε ζυμαρικά.

-   Εαν βρείτε φρέσκα καρύδια (Η ψίχα τους να είναι λευκή και αρκετά μαλακιά) τότε αυτά τα καρύδια φτιάχνουν καταπληκτική κρέμα αλλά μπορείτε να πετύχετε και το ίδιο αποτέλεσμα αν τα μουλιάσετε σε νερό 4-6 ώρες πριν τα λιώσετε στο μπλέντερ.

-   Αυτή η συνταγή μπορεί να σου βάλει και άπειρες ιδέες για πειραματισμούς. 
Το καρύδι όπως και οι περισσότεροι ξηροί καρποί όταν είναι ωμοί και ανάλατοι αποτελούν ιδανική βάση για σάλτσες, κρέμες και ντιπς. 
Μπορούν λοιπόν να μετατραπούν εύκολα και γρήγορα σε νόστιμες, θρεπτικές και υγιεινές λιχουδιές, ότι πρέπει για όσους δεν τρώνε γαλακτοκομικά και θέλουν εναλλακτικό του γιαουρτιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.