Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Σάλτσα καραμέλας (εύκολη)

Υλικά:
  • 1 κονσέρβα πλήρες γάλα καρύδας (1 ημέρα παγωμένο στο ψυγείο)
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
Παρασκεύη:
  1. Ανοίξτε τη κονσέρβα με το γάλα καρύδας απο την ανάποδη, και διαχωρίστε το παχύ, λευκό λίπος γάλακτος από το νερό (Το νερό θα έχει κάτσει στον πάτο και το γάλα στο επάνω μέρος της κονσέρβας) 
  2. Προσθέστε 1/4 της κούπας απο το νερό της καρύδας σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέση προς υψηλή θερμότητα. 
  3. Ανακατέψτε μέσα την ζάχαρη και αφήστε την να βράσει. 
  4. Βράστε για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας μόνο λίγες φορές, στη συνέχεια, ανακατέψτε και την υπόλοιπη 1 κούπα από το γάλα καρύδας (μπορεί να έχετε περισσότερο ή λιγότερο, ανάλογα με την κονσέρβα που θα πάρετε, δεν πειράζει). 
  5. Μειώστε τη φωτιά στο μέτριο και βραστε το μείγμα για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε λεπτό περίπου. (Εάν έχετε προσθέσει λιγότερο από 1 κούπα γάλα καρύδας, τότε η σάλτσα θα χρειαστεί επιπλέον βράσιμο για 2-3 λεπτά.)
  6. Αφαιρέστε την απο τη φωτιά, μεταφέρετε την σε ένα γυάλινο βάζο ακάλυπτο και δροσερό στον πάγκο, μέχρι η καραμέλα να φθάνει στη θερμοκρασία του δωματίου. 
  7. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες πριν από τη χρήση. Η καραμέλα θα πυκνώνει καθώς παγώνει, θα κρατήσει μέχρι και μία εβδομάδα.
-   Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε επάνω απο τα αγαπημένα σας γλυκά και πίτες.

Απόδοση: 2/3 - 1 κούπα σάλτσα καραμέλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.