Υλικά
- 1 κιλό μανιτάρια ανάμεικτα (πχ: μικρά ασπρα/μανιτάρια πλευρότους)
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό κοκάρια (μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο) ξεφλουδισμένα αλλά ολόκληρα
- 2 μεγάλα φύλλα δάφνης
- 1/2 κγ. ολόκληρο μαύρο πιπέρι
- 1/2 κγ. ροζ πιπέρι (ολόκληρους κόκκους)
- 1/2 κγ. κόκκους μπαχάρι
- 1 κγ. φρεσκο δενδρολίβανο
- 1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
- 2-3 κσ. μπαλσάμικο
- Αλάτι
- 1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 500 γρ. χυλοπίτες
- Λίγο λάδι για τα ζυμαρικά
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια σε χοντρά κομμάτια.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν.
- Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
- Προσθέτουμε όλα τα μανιτάρια,τα μπαχαρικά και τα φύλλα της δάφνης, δενδρολίβανο, ανακατεύουμε λίγο και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Προσθέτουμε το κρασί και με ανοιχτή την κατσαρόλα, σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ξύδι και το αλάτι και μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον μαϊντανό, γυρίζουμε για ένα λεπτό και κατεβάζουμε από την φωτιά.
- Καθώς τελειώνουμε τα μανιτάρια, βράζουμε τις χυλοπίτες, τις στραγγίζουμε και τις ανακατεύουμε με λάδι.
- Σερβίρουμε με χυλοπίτες ζεστά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.