Συστατικά:
- 3 κ.σ. πουρέ πατάτας ή ταπιόκας
- 1 κούπα κορν φλάουρ ή άμυλο ταπιόκας
- ½ κούπα ξινό άμυλο ή κορν φλάουρ με 1/4 κ.γ. κιτρικό οξύ ή 1 κ.γ. λεμόνι
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή φυτική μαργαρίνη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μπαχαρικά (πχ. σκόνη σκόρδου ή κρεμμυδιού, κιτρινόριζα κ.α.)
- 1/2 λεμόνι (χυμό)
- 1 κ.γ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
- Ρίγανη ( προαιρετικά)
- Σε μια μπασίνα ανακατέψτε όλα τα υλικά και ζυμώστε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη και συμπαγής ζύμη.
- Λαδώνουμε ένα μπολ - χωρητικότητας περίπου 600 γρ. - με ελαιόλαδο και τοποθετούμε τη ζύμη σε αυτό το δοχείο πατικώνοντας το.
- Παγώστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν από την κατανάλωση .
- Πριν την κατανάλωση πρέπει να το ψήσετε.
* Μπορεί να τηγανηστεί σε αντικολλητικό τηγάνι.
** Το ξινό άμυλο, είναι άμυλο ταπιόκας το οποίο έχει υποστεί ζύμωση, και κατοπιν έχει αποξηρανθεί στον ήλιο και έχει πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά από κανονικό άμυλο ταπιόκας, αλλά είναι κάπως δύσκολο να βρεθεί στην Ελλάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.