Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

Φάβα κοκκινιστή στον φούρνο

Συστατικά

  • Χυμό από 2 λεμόνια 
  • 2-3 ξερά ψιλοκομμένα κρεμμύδια 
  • 3-4 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες 
  • 500 γραμμάρια φάβα 
  • Αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τη φάβα καλά σε ένα σουρωτήρι και τη βάζουμε να βράσει.
  2. Όταν αρχίσει να βράζει τη ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για μισή ώρα σε χαμηλή Φωτιά. Είναι έτοιμη όταν οι κόκκοι της φάβας έχουν διαλυθεί, αλλιώς σουρώνουμε τη φάβα και τη λιώνουμε στο μπλέντερ για να έχουμε ομοιόμορφο αποτέλεσμα στην υΦή της. 
  3. Παίρνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε τη φάβα. 
  4. Απλώνουμε από πάνω τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, αλατίζουμε και τη βάζουμε στο φούρνο για 20-30 λεπτά. 
  5. Σερβίρουμε τη φάβα με αρκετό χυμό λεμονιού. http://nistisimo.gr/fagita/ospria/kokkinisti--faba#.Unj-d_np3jI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.