Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Ρόφημα απο άρτο και μαστίχα (Δασόαλο)

  • 3 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 κομμάτι άρτο χωρίς την κόρα (250γρ περίπου)
  • 1 μπουκάλι νερό (1,5 λίτρο)
  • 125γρ αμυγδαλόψυχα
  • Λίγες σταγόνες ανθόνερο
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Λίγη κοπανισμένη μαστίχα Χίου
  1. Βάζουμε το νερό να βράσει μαζί με τον άρτο, τον οποίο τον έχουμε τρίψει με τα χέρια μας.
  2. Ρίχνουμε την αμυγδαλόψυχα και την μαστίχα. 
  3. Το αφήνουμε να χυλώσει.
  4. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο και το ανθόνερο.
  5. Τέλος το σουρώνουμε και είναι έτοιμο να το πιούμε.
  6. Διατηρείτε στο ψυγείο. Πίνεται ζεστό.
-   Ο άρτος είναι αυτός που παίρνουμε από την εκκλησία. Αν βάλουμε λίγο παραπάνω απο 250γρ. δεν πειράζει.
-   Είναι ένα παραδοσιακό ρόφημα που το φτιάχνουμε στις νηστείες και την Καθαρά Δευτέρα, στο νησί μου την Πάτμο. Μυρίζει τέλεια!!!
-   Μπορούμε να το βάλουμε στο μπλέντερ για καλλύτερη ομογενοποιηση πριν το στραγγίσουμε.
-   Εαν βάλετε και μερικά πικραμύγδαλα μέσα τότε θα είναι πιο αρωματικό.

http://www.sintagespareas.gr/sintages/dasoalo.html#ixzz2jXVZhXTN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.