- 3 κουταλιές ζάχαρη
- 1 κομμάτι άρτο χωρίς την κόρα (250γρ περίπου)
- 1 μπουκάλι νερό (1,5 λίτρο)
- 125γρ αμυγδαλόψυχα
- Λίγες σταγόνες ανθόνερο
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- Λίγη κοπανισμένη μαστίχα Χίου
- Βάζουμε το νερό να βράσει μαζί με τον άρτο, τον οποίο τον έχουμε τρίψει με τα χέρια μας.
- Ρίχνουμε την αμυγδαλόψυχα και την μαστίχα.
- Το αφήνουμε να χυλώσει.
- Το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο και το ανθόνερο.
- Τέλος το σουρώνουμε και είναι έτοιμο να το πιούμε.
- Διατηρείτε στο ψυγείο. Πίνεται ζεστό.
- Ο άρτος είναι αυτός που παίρνουμε από την εκκλησία. Αν βάλουμε λίγο παραπάνω απο 250γρ. δεν πειράζει.
- Είναι ένα παραδοσιακό ρόφημα που το φτιάχνουμε στις νηστείες και την Καθαρά Δευτέρα, στο νησί μου την Πάτμο. Μυρίζει τέλεια!!!
- Είναι ένα παραδοσιακό ρόφημα που το φτιάχνουμε στις νηστείες και την Καθαρά Δευτέρα, στο νησί μου την Πάτμο. Μυρίζει τέλεια!!!
- Μπορούμε να το βάλουμε στο μπλέντερ για καλλύτερη ομογενοποιηση πριν το στραγγίσουμε.
- Εαν βάλετε και μερικά πικραμύγδαλα μέσα τότε θα είναι πιο αρωματικό.
http://www.sintagespareas.gr/sintages/dasoalo.html#ixzz2jXVZhXTN
http://www.sintagespareas.gr/sintages/dasoalo.html#ixzz2jXVZhXTN
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.