Τα υλικά
Εκτέλεση Συνταγής
Tips για την Συνταγή:
- 300 gr. σιμιγδάλι ψιλό
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι φαρίνα
- 8 gr. μαγιά ξερή
- 110 gr. μαργαρίνη
- 120 gr. ζαχαρη
- 1/2 φλυτζανι λικέρ μαστίχα
- 2-3 κρυσταλλάκια μαστίχα κοπανισμένα
- 1 βανίλια
- Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
- Σουσάμι
- Καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση Συνταγής
- Διαλύουμε την μαγιά σε 2-3 κουταλιές της σούπας χλιαρο νερό.
- Χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι ενσωματώνοντας το με μία σπάτουλα στο μείγμα.
- Προσθέτουμε την βανίλια, την μαστίχα κοπανισμένη, την μαγιά και το λικέρ μαστίχας.
- Τέλος προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη,
- άν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
- Αφήνουμε την ζύμη 30′ περίπου λεπτά σκεπασμένη σε ζεστο μέρος.
- Πλάθουμε στρογγυλά μπισκότα ή τα κόβουμε με κουπ πατ σε κυκλικό σχήμα.
- Τα τοποθετούμε σε δίσκο που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή με καστανή ζάχαρη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου για 20′ λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε να κρυώσουν, παίρνουμε 2 μπισκότα και τα ενώνουμε με την μαρμελάδα.
- Τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί.
Tips για την Συνταγή:
Τα βουτήματα αυτά δεν είναι μαλακά αλλά τραγανά γι” αυτό πρέπει το βάζο που θα τα αποθηκεύσετε να κλείνει ερμητικά.www.funkycook.gr
Μπορείτε να μην ενώσετε όλα τα μπισκότα με μαρμελάδα, αυτά προτιμήστε να τα πασπαλίσετε με καστανή ζάχαρη.
Την μαρμελάδα να την έχετε βάλει τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο πριν την χρησιμοποιήσετε.
Επιλέξτε μία μαρμελάδα χωρίς μεγάλα κομμάτια φρούτου.
Προσθέστε στην ζύμη ανάλογα με την γεύση μαρμελάδας που θα χρησιμοποιήσετε ξύσμα από λεμόνι, πορτοκάλι ή νεράντζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.