Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Βινεγκρέτ εσπεριδοειδών

Υλικά για περίπου 300 γρ.
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι εσαλότ τριμμένο (περίπου 2 κ.γ.)
  • 1 λεμόνι μεσαίο (περίπου 2 1/2 κ.σ. απο το χυμό του)
  • 1 πορτοκάλι μεσαίο (περίπου 5 κ.σ. απο το χυμό του)
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 κούπας λευκό βαλσάμικο ξύδι ή λευκό ξύδι
  • 1 κ.σ. λευκή ζάχαρη
  • 3/4 κ.γ. αλάτι kosher
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Παρασκευη:
  1. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα δοχείο ή μια μικρή κατσαρόλα και ανακατέψτε με ένα μίξερ η σύρμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  2. Φυλάσουμε σε δοχείο και τοποθετούμε στο ψυγείο.
  3. Απολαύστε το!
-   Φυλάσσεται στο ψυγείο μέχρι και δύο εβδομάδες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.