Υλικά
- 1 ματσάκι άνηθος
- 1 κρεμμύδι
- 1 κούπα σόδα υγρή
- 2 κούπες περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- αλάτι πιπέρι
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα χοντρά κοτσάνια.
- Τρίβουμε ένα κρεμμύδι μεγαλούτσικο, προσθέτουμε ένα ποτήρι υγρή σόδα και ανακατεύοντας ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε ένα μέτριο χυλό, αλατοπιπερώνουμε.
- Βάζουμε αρκετό λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε κουταλιές από το χυλό.
- Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
- Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένη ντομάτα χωρίς τα σπόρια ή με σφιχτά κόκκινα ντοματίνια.
Υ.Γ.Αυτή η συνταγή είναι από το βιβλίο "απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας", της Εύης Βουτσινά.
http://mariplateau.blogspot.gr/2011/04/blog-post_16.html
http://mariplateau.blogspot.gr/2011/04/blog-post_16.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.