Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

Τηγανίτες με άνηθο

Υλικά
  • 1 ματσάκι άνηθος
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κούπα σόδα υγρή
  • 2 κούπες περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • αλάτι πιπέρι
  1. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα χοντρά κοτσάνια. 
  2. Τρίβουμε ένα κρεμμύδι μεγαλούτσικο, προσθέτουμε ένα ποτήρι υγρή σόδα και ανακατεύοντας ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε ένα μέτριο χυλό, αλατοπιπερώνουμε.
  3. Βάζουμε αρκετό λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε κουταλιές από το χυλό. 
  4. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. 
  5. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. 
  6. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένη ντομάτα χωρίς τα σπόρια ή με σφιχτά κόκκινα ντοματίνια.
Υ.Γ.Αυτή η συνταγή είναι από το βιβλίο "απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας", της Εύης Βουτσινά.
http://mariplateau.blogspot.gr/2011/04/blog-post_16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.