Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ανοιξιάτικα ρολά με φύλλο κρούστας

ΥΛΙΚΑ
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 συσκευασία μανιτάρια
  • 3 καρότα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 3 πολύχρωμες πιπεριές
  • 3-4 κολοκυθάκια
  • λάδι
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 φλυτζανάκι μπαλσάμικο
  • σώς σόγιας
  • 1 ποτηράκι με νερό
Προετοιμασία γέμισης:
  1. Κόβετε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια σε μπαστουνάκια.
  2. Κόβετε τα μανιτάρια σε κομμάτια.
  3. Ξύνετε τα καρότα και τα κρεμμύδια στον τρίφτη. Τα αφήνετε λίγο να στραγγίξουν. 
  4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζετε λίγο λάδι και προστέσθε σιγά-σιγά τα λαχανικά για να τσιγαριστούν. 
  5. Αλατοπιπερώστε. 
  6. Μόλις τα λαχανικά μαλακώσουν, τα σβήνετε με μπαλσάμικο και σόγια σως. 
  7. Αφήνετε την γέμιση να κρυώσει. 
Διαδικασία γεμίσματος και ψησίματος:
  1. Ανοίξτε τα φύλλα σας και κόψτε τα στη μέση. 
  2. Σε κάθε φύλλο τοποθετήστε στην άκρη μια κουταλιά από τη γέμιση. 
  3. Τυλίξτε το φύλλο σας κάνοντας το ρολλάκι. Μην ξεχάσετε να βρέξετε τις άκρες του φύλλου σας με νερό γιατι αλλιώς θα ανοίξουν. 
  4. Αλοίψτε τα ρολλάκια σας με λίγο λάδι.
  5. Ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά. 
TIPS
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι λαχανικά επιθυμείτε για τα spring rolls ανάλογα με το γούστο σας και τις γεύσεις που σας αρέσουν.

Σε μεγάλα super market υπάρχουν και ειδικά φύλλα για spring rolls. Αν όμως δεν μπορείτε να βρείτε, το φύλλο κρούστας είναι ότι πρέπει.

Αν έχετε, μπορείτε αφού τα αλοίψετε με λάδι, να ρίξετε και λίγο σουσάμι από πάνω. Τα κάνει ακόμα πιο εμφανίσιμα και νόστιμα.

Αν σας έχει περισέψει φυτικό τυρί, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και αυτό. Απλά προσέξτε μην σας λιώσει και τρέξει έξω από τα ρολλάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.