Υλικά για 8 - 10 μερίδες
Για το σιρόπι:
Φτιάχνουμε το σιρόπι:
Για το σιρόπι:
- 3 φλιτζ. ζάχαρη
- 4 φλιτζ. νερό
- 1 ξυλαράκι κανέλλας
- 2 κ.σ. χυμό ενός λεμονιού
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 φλιτζ. χοντρό σιμιγδάλι
- 1/2 φλιτζ. κουκουνάρια, ελαφρώς καβουρδισμένα
- 1/2 φλιτζ. αμύγδαλα, ελαφρά καβουρδισμένα
- 1/2 φλιτζ. σταφίδες
- 2 κ.σ. κανέλα
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1 κ.γ. βανίλια εσάνς
- 1 πρέζα κοπανισμένη μαστίχα
- 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
- Κανέλα για γαρνιτούρα
Φτιάχνουμε το σιρόπι:
- Βράζουμε μαζί το νερό, ζάχαρη, κανέλα και χυμό λεμονιού για 10 λεπτά, να είναι ένα ρευστό σιρόπι, όχι πολύ πηχτό.
- Σε μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, σιγά-σιγά, με σιγανή ροή, ανακατεύοντας δυνατά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι στο λάδι για 10 – 15 λεπτά, ή μέχρι να πάρει κεχριμπαρένιο χρώμα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, κουκουνάρια και σταφίδες και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε σιγά-σιγά και με προσοχή για να μην αρπάξει.
- Προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι, ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να το πιεί όλο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να είναι συμπαγής ο χαλβάς και να ξεχωρίζει εύκολα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Το τοποθετούμε σε μια φόρμα για να πάρει όμοφρο σχήμα.
- Αναποδογυρίζουμε και γαρνίρουμε με κανέλα.
- Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.