Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Κρέμα γάλακτος με μαστίχα χίου

Υλικά:
  • 3 κούπες φυτικό γάλα σόγιας ή άλλο γάλα της επιλογής σας
  • 6 κ.σ. νισεστέ/κορν φλάουρ
  • 6 κ.σ. καστανή ή λευκή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μαστίχα Χίου σε σκόνη
Παρασκευή:
  1. Βάλε το γάλα και το νισεστέ σε μια κατσαρολίτσα και ανακάτεψε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί ο νισεστές. 
  2. Βράσε για 10 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα ή με το σύρμα, μέχρι να πήξει η κρέμα και να γίνει παχύρρευστη.
  3. Αφού βγάλεις την κατσαρόλα από την εστία, πρόσθεσε στην κρέμα τη ζάχαρη και τη μαστίχα Χίου κοπανισμένη, ανακάτεψε με μια κουτάλα και βάλε την κρέμα με μαστίχα Χίου σε μπολάκια. Μπορείς να τη σερβίρεις χλιαρή ή κρύα, αλλά σε κάθε περίπτωση γαρνιρισμένη με φρέσκα φυλλαράκια μέντας.

-   Μπορείτε να βάλετε και 2-3 φυλλαράκια μέντας καθώς βράζει το γάλα αλλά αφαιρέστε τα πριν πήξει τελείως η κρέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.