ΥΛΙΚΑ:
Για την βάση:
Για την κρέμα:
http://www.ziziadventures.com/2012/03/worlds-best-raw-chocolate-ganache-cake.html
- 100γρ αμύγδαλα
- 70γρ χουρμάδες
- ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι ανεπεξέργαστο ή ιμαλαϊων
- 1 κ.γ. λάδι καρύδας ή φυτική μαργαρίνη, αν το μείγμα είναι πολύ στεγνό (που θα είναι λογικά αν οι χουρμάδες δεν είναι φρέσκοι)*
- 1 & ½ μεγάλα ώριμα αβοκάντο
- 70γρ ωμό ακατέργαστο κακάο σε σκόνη
- 50γρ λάδι καρύδας
- 100γρ ζάχαρη καρύδας
- 1 κλωναράκι φρέσκια βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι ανεπεξέργαστο ή ιμαλαϊων
Για την βάση:
- Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα και τους χουρμάδες(αν δεν είναι φρέσκοι) για 6 με 8 ώρες.
- Ξασπρίζουμε τα αμύγδαλα.
- Αλέθουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα.
- Αλέθουμε στο μούλτι τους χουρμάδες.
- Ρίχνουμε το αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με το κουτάλι ή με μίξερ, προσθέτοντας 1 κ.γ. λάδι καρύδας(*).
Για την κρέμα:
- Αλέθουμε στο μούλτι τα αβοκάντο, ρίχνουμε και το κακάο, το λάδι καρύδας, τη ζάχαρη και τα αλέθουμε όλα μαζί.
- Αφαιρούμε το μείγμα από το μούλτι.
- Κόβουμε τη βανίλια και ρίχνουμε μέσα τα μαύρα σποράκια.
- Τα προσθέτουμε μαζί με το αλάτι στο μείγμα και ανακατεύουμε με μίξερ(κατά προτίμηση) ή με το κουτάλι.
http://www.ziziadventures.com/2012/03/worlds-best-raw-chocolate-ganache-cake.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.