Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Κέϊκ σοκολάτας (Raw)

ΥΛΙΚΑ:
  • 100γρ αμύγδαλα
  • 70γρ χουρμάδες
  • ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι ανεπεξέργαστο ή ιμαλαϊων 
  • 1 κ.γ. λάδι καρύδας ή φυτική μαργαρίνη, αν το μείγμα είναι πολύ στεγνό (που θα είναι λογικά αν οι χουρμάδες δεν είναι φρέσκοι)*
Κρέμα: 
  • 1 & ½ μεγάλα ώριμα αβοκάντο
  • 70γρ ωμό ακατέργαστο κακάο σε σκόνη
  • 50γρ λάδι καρύδας
  • 100γρ ζάχαρη καρύδας 
  • 1 κλωναράκι φρέσκια βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι ανεπεξέργαστο ή ιμαλαϊων 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Για την βάση:
  • Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα και τους χουρμάδες(αν δεν είναι φρέσκοι) για 6 με 8 ώρες. 
  • Ξασπρίζουμε τα αμύγδαλα. 
  • Αλέθουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα. 
  • Αλέθουμε στο μούλτι τους χουρμάδες. 
  • Ρίχνουμε το αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με το κουτάλι ή με μίξερ, προσθέτοντας 1 κ.γ. λάδι καρύδας(*). 
Η βάση είναι έτοιμη. Την αφήνουμε στην κατάψυξη γύρω στις 5 ώρες ή και λιγότερο ή και περισσότερο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Για την κρέμα: 
  1. Αλέθουμε στο μούλτι τα αβοκάντο, ρίχνουμε και το κακάο, το λάδι καρύδας, τη ζάχαρη και τα αλέθουμε όλα μαζί. 
  2. Αφαιρούμε το μείγμα από το μούλτι. 
  3. Κόβουμε τη βανίλια και ρίχνουμε μέσα τα μαύρα σποράκια. 
  4. Τα προσθέτουμε μαζί με το αλάτι στο μείγμα και ανακατεύουμε με μίξερ(κατά προτίμηση) ή με το κουτάλι.
Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση και αφήνουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα περίπου ή και λιγότερο ή και περισσότερο, ανάλογα τις προτιμήσεις!

http://www.ziziadventures.com/2012/03/worlds-best-raw-chocolate-ganache-cake.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.