ΥΛΙΚΑ
* Εάν τις ενυδατώσετε από βραδίς βράζουν πιό γρήγορα και εύκολα.
* Προσοχή μην τις παραβράσετε
Πηγή
- 250 γρ. φακές ψιλές
- 1 μετρίου μεγέθους ώριμη ντομάτα χωρίς τους σπόρους
- 1 πράσινη πιπεριά χονδροκομμένη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/4 κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- Αλάτι
- Πλένουμε και στραγγίζουμε τις φακές.
- Τις τοποθετούμε σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό, ώσπου να τις σκεπάσει για 2 εκατοστά.
- Τις αφήνουμε να σιγοβράσουν, χωρίς να τις σκεπάσουμε για 20-25 λεπτά.
- Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τις φακές, τις ντομάτες, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι και ανακατεύουμε, ώστε να αναμιχθούν όλα τα υλικά.
* Προσοχή μην τις παραβράσετε
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.