Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Φακές σαλάτα

ΥΛΙΚΑ
  • 250 γρ. φακές ψιλές
  • 1 μετρίου μεγέθους ώριμη ντομάτα χωρίς τους σπόρους
  • 1 πράσινη πιπεριά χονδροκομμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/4 κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε και στραγγίζουμε τις φακές. 
  2. Τις τοποθετούμε σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό, ώσπου να τις σκεπάσει για 2 εκατοστά.
  3. Τις αφήνουμε να σιγοβράσουν, χωρίς να τις σκεπάσουμε για 20-25 λεπτά. 
  4. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. 
  5. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τις φακές, τις ντομάτες, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. 
  6. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι και ανακατεύουμε, ώστε να αναμιχθούν όλα τα υλικά.

*   Εάν τις ενυδατώσετε από βραδίς βράζουν πιό γρήγορα και εύκολα.
*   Προσοχή μην τις παραβράσετε

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.