Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

Τηγανητοί γίγαντες με αρωματικό κουρκούτι

Υλικά για 4 μερίδες:
Υλικά για το κουρκούτι:
  • 4 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο (κατα προτίμηση χρυσό) και 12 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. νισεστέ ή αλεύρι (προαιρετικά, εαν δεν "πιάνει" η κρούστα επάνω στο φασόλι)
  • 1 χούφτα φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
Εκτέλεση:
  1. Μουσκεύετε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ.
  2. Την επόμενη ημέρα τους βράζετε σε νερό χωρίς αλάτι για 1 ώρα.
  3. Οταν μαλακώσουν, τους κατεβάζετε από τη φωτιά και τους στραγγίζετε.
  4. Αφήνετε να κρυώσουν πριν τους πανάρετε. 
  5. Χτυπάτε τον τριμμένο λιναρόσπορο μαζί με το νερό και το αφήνετε για 5 λεπτά.
  6. Προσθέτετε μέσα στο λιναρόσπορο και το θυμάρι, το κύμινο, την πάπρικα και λίγο αλάτι. 
  7. Βάζετε τη γαλέτα σε ένα βαθύ πιάτο. 
  8. Περνάτε κάθε ένα φασόλι πρώτα από το κουρκούτι και μετά από τη γαλέτα. 
  9. Τηγανίζετε σε καυτό λάδι και όταν τηγανιστούν, αφήνετε τους γίγαντες να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας. 
  10. Σερβίρετε με το λεμόνι.
-     Τον λιναρόσπορο μπορείτε να τον αλέσετε σε ένα τρίφτη του καφέ ή μικρό μούλτι, μόλις τον αναμίξετε με νερό και τον αφήσετε για 5 λεπτά γίνεται γλοιώδης.
-     Εάν δεν δέσει το κουρκούτι και δε κάνει κρούστα, προσθέστε λίγο αλεύρι να γίνει πιο παχύρεύστο.
-     Μέσα στη φρυγανιά μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε και 1 κ.γ. διατροφική μαγιά εαν σας αρέσει.

-     Εαν σας αρέσουν τα πικάντικα μπορείτε αντί για γλυκιά πάπρικα να βάλετε καυτερή ή να βάλετε μισή - μισή.
-     Μπορείτε να βάλετε αλάτι προς το τέλος του βρασίματος, αφού έχουν βράσει τα όσπρια μας και όχι πριν, γιατί το αλάτι εαν μπει στην αρχή μπορεί να μην βράσουν καλά.




+ Η2Ο  ========>



















www.arosis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.