Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

Πράσα με δαμάσκηνα


Υλικά για 4 μερίδες:
  • 1 κιλό πράσα (όχι πολύ χοντρά) πλυμμένα και κομμένα σε κομμάτια των 4 εκ. 
  • 10 δαμάσκηνα, χονδροκομμένα
  • 5 κορόμηλα (προαιρετικά)
  • 1/3 της κούπας παρθένο ελαιόλαδο (περίπου 150 ml)
  • 1 μεγαλο κρεμμύδι, ξυσμένο
  • 1 κούπα ψιλοκομμένες τομάτες κονσέρβας ή 2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
  • 1/2 με 1 κούπα λευκό ή κόκκινο οίνο (120 ml)
  • 3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Πάπρικα
  • 1 ξυλαράκι κανέλας (προαιρετικά)
  • 1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • Φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι μαζί με 2 κ.γ. σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. 
  2. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε τα πράσα. 
  3. Όταν τα πράσα έχουν ροδίσει προσθέτουμε το κρεμμύδι, το λευκό κρασί και τις ντομάτες.
  4. Σιγοβράζουμε περίπου για 15 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και φρέσκια ρίγανη.
  5. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και πασπαλίζουμε με πάπρικα. 
-   Εαν θέλουμε μια πιο πηκτή σάλτσα μπορούμε να κόψουμε στην μέση μερικά δαμάσκηνα, τα δαμάσκηνα περιέχουνε πηκτίνη, που θα βοηθήσει στο πήξιμο της σάλτσας.
http://www.sigmalive.com/lifestyle/cooking/18685#sthash.ZR88e1Bz.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.