- 1 κιλό πράσα (όχι πολύ χοντρά) πλυμμένα και κομμένα σε κομμάτια των 4 εκ.
- 10 δαμάσκηνα, χονδροκομμένα
- 5 κορόμηλα (προαιρετικά)
- 1/3 της κούπας παρθένο ελαιόλαδο (περίπου 150 ml)
- 1 μεγαλο κρεμμύδι, ξυσμένο
- 1 κούπα ψιλοκομμένες τομάτες κονσέρβας ή 2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
- 1/2 με 1 κούπα λευκό ή κόκκινο οίνο (120 ml)
- 3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
- Πάπρικα
- 1 ξυλαράκι κανέλας (προαιρετικά)
- 1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- Φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι μαζί με 2 κ.γ. σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε τα πράσα.
- Όταν τα πράσα έχουν ροδίσει προσθέτουμε το κρεμμύδι, το λευκό κρασί και τις ντομάτες.
- Σιγοβράζουμε περίπου για 15 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και φρέσκια ρίγανη.
- Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και πασπαλίζουμε με πάπρικα.
- Εαν θέλουμε μια πιο πηκτή σάλτσα μπορούμε να κόψουμε στην μέση μερικά δαμάσκηνα, τα δαμάσκηνα περιέχουνε πηκτίνη, που θα βοηθήσει στο πήξιμο της σάλτσας.
http://www.sigmalive.com/lifestyle/cooking/18685#sthash.ZR88e1Bz.dpuf
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.